2013. már 18.

Mi lesz a Karinthyban értettségizőkkel?

írta: Lmagazin
Mi lesz a Karinthyban értettségizőkkel?

kucsak_karint.jpg

Magyarországon 20 év óta először, a nemzetközi érettségit nem fogadják el emelt szintű érettséginek.

Még angol nyelvből sem. Mindezt az emelt szintű érettségire való jelentkezési határidő lejárta előtt egy nappal közölték az érintett diákokkal. A kerületünkben a Karinthy Frigyes Kéttannyelvű Gimnázium negyedéves diákjai kerülnek lehetetlen helyzetbe. Mivel a magyar érettségi egy időben zajlik a nemzetközi érettségivel, lehetetlen mindkettőt letenni. Tehát a diákok, akik abban a tudatban készültek az érettségire, hogy a magyar egyetemek mellett külföldre is jelentkezhetnek, mivel a nemzetközi érettségit Európán kívül is, a világ több mint 120 országában elfogadják egyetemi felvételinek, gyakorlatilag külföldre száműzetnek.
Erre nem lehet indokot találni, azonkívül, hogy minden értelmes embert próbálnak erőszakkal kiűzni ebből az országból."

A képen Kucsák László fideszes képviselő méltatja a tavaly nemzetközi érettségit tett diákokat és dicséri a programot, amelyet most leértékelt a kormány. 

Íme a tavalyi  Kucsák féle cikk:

"Az elmúlt évekhez hasonlóan ez a tanév is a nemzetközi érettségi vizsga (International Baccalaureate) diplomáinak átadásával kezdődött a Karinthy Frigyes Gimnáziumban. Az okleveleket Törökné Szilágyi Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője adta át. 

Zöld taláros fiatalokat ünnepeltek a Karinthy gimnázium aulájában. A nemzetközi érettségi vizsgát tett 26 diák közül sokan már megkezdték tanulmányaikat valamelyik neves külföldi egyetemen, de az itthon maradók is rangos tanintézményekbe nyertek felvételt.
– Valamennyien büszkék lehetnek a teljesítményükre, mert egy világszerte elismert rendszerben tettek vizsgát – mondta a diplomák átadása előtti köszöntőjében Törökné Szilágyi Katalin. – A nemzetközi érettségi céljai közé tartozik a kritikus gondolkodásmód kialakítása, az önálló kutatásra nevelés, az aktív közösségi feladatok ellátására való készség elsajátítása. Ez mind szükséges a személyiség kiegyensúlyozott fejlődéséhez, és segíti az egyén sikerességét, boldogulását.
Kucsák László alpolgármester kiemelte, hogy a Karinthy Frigyes Gimnázium diákjai évről évre a világátlagot messze meghaladó eredményeket érnek el a nemzetközi érettségi vizsgán. Idén a végzősök tantárgyi átlaga 15 százalékkal volt magasabb a nemzetközi átlagnál.
– Ezt a bizonyítványt a világ több mint 140 egyeteme fogadja el, köztük olyan intézmények, mint az Oxfordi Egyetem vagy éppen a Sorbonne – mondta Kucsák László. – Komoly eredményről van szó, amellyel a diákok öregbítik a Karinthy gimnázium, Pestszentlőrinc-Pestszentimre, illetve Magyarország hírnevét.
Az alpolgármester hozzátette, hogy az önkormányzat a jövőben is minden segítséget megad a program sikeres folytatásához."

 

kép: kucsaklaszlo.hu

Szólj hozzá

fidesz hazugság pestszentlőrinc pestszentimre alkalmatlanság ughy hozzánemértés Karinthy Gimnázium Frigyes Kéttannyelvű