2013. már 26.

Ünnepi cenzúra a sajtószabadság nevében.

írta: Lmagazin
Ünnepi cenzúra a sajtószabadság nevében.

Miközben március 15-kapcsán a sajtószabadságról beszél, a gyakorlatban cenzúrázik az önkormányzati média. A kerületi televíziónak sikerült olyan összeállítást készítenie az önkormányzati megemlékezésről, ahol még vágóképen sem látszanak a kerületi ellenzéki pártok képviselői.

A szakadó esőben megtartott kerületi március 15-i rendezvényről összeállítást készített a kerület televíziója. Az anyag vágása olyan tökéletesre sikerült, hogy azon még vágóképnek sem látszanak a kerületi ellenzéki pártok képviselői. Az esetnek különös "bájt" ad ha ehhez hozzátesszük, hogy az ünnepség szellemisége a sajtószabadság és a cenzúra eltörléséről is szól.

Azt azonban biztosan leszögezhetjük, ez a megoldás elegánsabb, mint ha egyszerűen "kimaszkolták" volna a politikusokat a képekről. Persze az is médiatörténeti esemény lett volna, ha a koszorúk maguktól "sétálnak" az emlékműhöz...."

Az önkormányzati híradó megtekintése kapcsán sokakban élhetnek a gyanúperrel, hogy vajon Ughy Attilát és Kucsák Lászlót is kivágták a felvételekről? Szeretnénk mindenkit megnyugtatni. Őket nem kellett kivágni. Nem voltak ott az önkormányzat hivatalos ünnepségén.

Szólj hozzá

cenzúra áremelés polgármester kucsák kucsák lászló árkok kucsák lászló