2013. ápr 04.

Egymás hegyén-hátán az elsősök

írta: Lmagazin
Egymás hegyén-hátán az elsősök

osztályterem kép.jpg28-32 fős osztályokba, fizikailag nem létező tantermekbe, részben nem ismert tanító nénik által vezetett csoportokba sikerült papíron elhelyezni a XVIII. kerület ezerkétszáz első osztályba készülő gyermekét. A mai napra a pestszentlőrinci önkormányzat által összehívott felvételi konferencián résztvevő pedagógusok elkeseredetten vették tudomásul, hogy a káosz az úr és a következő tanév legnagyobb vesztesei az összezsúfolt osztályokba kényszerített kisdiákok lesznek.

A helyi iskola igazgatók nem értik miért nem tűnt fel a Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő által vezetett oktatási osztálynak, hogy kétszáznál is több óvódás kerül be ebben az évben az oktatási rendszerbe, ha pedig látták a számokat miért nem gondoskodtak előre a szükséges iskolai férőhelyek kialakításáról.

 Az első körben elutasításra került gyerekek szüleinek felháborodását érzékelve merész, de igen kockázatos döntéssel a leginkább érintett Kandó utcai iskolában két tanterem építését, a Bókay iskolában pedig a gondnoki lakás átalakítását jelentették be a szeptemberi iskola kezdésre. A felesleges gyermek létszámot pedig egyszerűen visszaosztották az induló osztályokra bízva abban, hogy a mostani törvényesnek legkevésbé sem nevezhető döntést  szeptemberig jóvá hagyja az országgyűlés, lehetővé téve a jóval zsúfoltabb első osztályok indítását.

Arra Kucsák László nem vállalkozott, hogy nyilvánosan értékelje, hogy a mostani helyzet mennyire fogja a pedagógiai munkát hátráltatni és hány gyermeknek lesz tanulási és beilleszkedési problémája, hiszen nem véletlenül foglalták törvénybe jóval alacsonyabban az iskolai osztályok létszámát.

A látszatmegoldás ellenére nagyon sok szülő fog a holnapi értesítés kézhez vétele után fellebbezéssel élni, mert számos esetben az adott iskolába járó nagyobb gyermek testvérét sem sikerült ugyanott elhelyezni és olyan is akadt, akinek az egyházi iskola felesleges férőhelyét ajánlották fel.

Szólj hozzá

fidesz iskola átverés kucsák lászló XVIII