2013. ápr 06.

A kerületi Fidesz leszalámizza a Jobbikot

írta: Lmagazin
A kerületi Fidesz leszalámizza a Jobbikot

Az országos tendenciának megfelelően a kerületben is el kezdte bedarálni a Fidesz a Jobbikot.

A "nemzeti radikálisoknak" szánt baráti gesztusok után, a Fidesz végképp nekiment a Jobbiknak, és a bolsevikok "legszebb" történelmi hagyományait felelevenítve - ahogy azt tette az MDF-fel, KDNP-vel - most ezt a képződményt kezdik bedarálni.

Mindenki számára ismerősök lehetnek azok a megélhetési pillanatemberek, akik pártjukat elárulva aprópénzért adják fel függetlenségüket és lesznek a Fidesz csatlósai.Talán mindenki emlékszik Szűrös és Pozsgai, Lezsák és Balsai, Rubovszky és Semjén urakra, Szili Katikáról nem is beszélve, akik aprópénzért árulták el társaikat és verték szét belülről saját pártjukat, hogy maguknak, vagy családtagjaiknak kijárjanak egy zsíros alkotmánybírói, bizottságelnöki, stb állást.

Most a Jobbikon a sor, amit szerencsétleneken kívül mindenki más lát. Először megtörtént az elhivatott kemény mag, a megvehetetlenek levadászása a parlamentben, így a Fidesz jobboldali legkérlelhetetlenebb ellenfelei most már nem érdemi szereplői a történetnek. 

Miközben levadászták a kemény magot, a sokszor szánalmasan nevetséges pártvezetés a helyén maradhatott, akinek épp elég ügye van ahhoz, hogy bármikor le lehessen őket venni a térképről. Ilyen a pehelysúlyú Novák Előd, aki részben Brüsszelből kapja a fizetését (talán ezért nem ment szívből elsőre az uniós zászló elégetése sem), Vona "polgárikör" Gábor, aki Orbán hónaljából nőtt ki, vagy a szellemi mélyrepüléseiről elhíresült Zagyva György Gyula, akit bármikor elővehetnek egy-két köztörvényes akciójáért.

És miközben a Fidesz hájjal kenegeti a radikális jobboldali szavazókat - székelyzászló, kardcsörtetés, turulavatások -, addig egyre-másra kerülnek jól fizető helyekre az önkormányzatokban is a megvehető Jobbikosok. Érdekesek a kerületi fejlemények is.

kissrobi.JPG

Az első megmosolyogtató jelenség az volt, amikor Gönzcöl András képviselőt kirakta a pártból a kerületi tagszervezet, mert Gönczöl nem hajtotta végre a pártutasításokat, és fenemód nagy együttműködést mutatott a Fidesszel, megtagadva saját pártját. Azonban a gönczöli út kapós lett, az elmúlt hónapokban újabb és újabb jobbikosok jelentkeznek be jól fizető önkormányzati pozíciókba, elfelejtve, hogy szavazóik mereven elutasítják az Ughy-féle vezetési modellt, ami nagyjából az álláshalmozásra és a barátok kifizetéseire korlátozódik, érdemi tettek helyett.A folyamatot erősítik a Fidesz "barátkozó" lépései is, mint a képen látható "őszinte" rajongás Vona Gáborért. Így lesznek egyik pillanatról a másikra kérlelhetetlen ellenfelekből, "stratégiai kérdésekben" együttműködő partnerek, miközben a Jobbikosok nem veszik észre, hogy a Fidesz csókja mérgező, ölelése halálos.

És így kerül leszalámizásra az egykor az ország második legerősebb pártképződménye. Lesz még a mérhetetlen támogatású Jobbiknak miniszterelnök-helyettese Vona, aki lóháton fog Erdélyben vonulgatni. Érdekes lesz látni, hogy mit szólnak a fejleményekhez az elárult Jobbik-szavazók.

Szólj hozzá

fidesz jobbik kiss róbert pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila;