2013. ápr 10.

320 elsős bizonytalanságban, Ughy Brüsszelben.

írta: Lmagazin
320 elsős bizonytalanságban, Ughy Brüsszelben.

Kerületszerte közfelháborodást váltott ki, hogy az átgondolatlan közoktatási átszervezéseknek köszönhetően 320 leendő első osztályos gyermek beiskolázása vált bizonytalanná. Miközben a kerületi közoktatás és családok  súlyos döntésekre kényszerülnek, kerületünk álláshalmozó polgármestere ezúttal is külföldről figyeli az eseményeket.

Ismét negatív hírek kapcsán kerültünk az országos sajtó főcímei közé. Ezúttal Pestszentlőrinc - Pestszentimre annak kapcsán került reflektorfénybe, hogy előzetesen a jelentkezések során 320 diákot utasítottak el a körzetes iskolákból. A hivatkozás minden esetben az volt, hogy idén 200-al több  a kerületi gyermek, mint tavaly, illetve a törvényi változások miatt. (A kormánypártok által átgondolatlanul támogatott jogszabály módosítások eredményeként óvodában csak akkor maradhat hat évesnél idősebb gyerek, ha a szakma ezt kifejezetten ajánlja, tovább  2013-tól május 31 helyett augusztus 31-ig kell a hat évet betölteni, hogy iskolás legyen szeptembertől a gyermek).

A kerületet felkavaró botrány múlt héten már komoly indulatokat váltott ki. Az általános iskolai beiratkozás bizonytalansága idén mintegy 1500 kerületi gyermeket, és legalább ennyi családot érint. Ez sem volt elég fontos indok arra!!!!, hogy kerületünk polgármestere Ughy Attila ne mondja le alibi konferenciáját Brüsszelben. Álláshalmozó politikusunk a problémákat elegánsan hátrahagyva a hét végén Brüsszelbe utazott, hogy ott egy konferencián vegyen részt. Mint arról már korábban beszámoltunk, a kerületi adófizetők pénzéből évente 46 millió forintot költenek olyan utazgatásokra, amelyek kapcsán többek között Párizsban, Malagán és ezúttal Brüsszelben vizsgálják például a Havanna lakótelep felzárkózási esélyeit.

Ezek után már csak egy - tudjuk jól költői - kérdésünk marad: vajon minek kell történnie ahhoz, hogy Ughy Attila  azt tegye, ami egy polgármestertől elvárható?

 

 

Szólj hozzá

alkalmatlanság attila;ughy attila;