2013. ápr 29.

Fideszes mutyi a kerületi dohánybizniszben.

írta: Lmagazin
Fideszes mutyi a kerületi dohánybizniszben.

Az Inverz Robin Hood újabb kalandjai

chladek_1.jpgMiután Chladek Tibor, a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinetjének vezetője, a magyar mezőgazdaság potenciális megmentője rohadt szlovák krumplit adott el méregdrágán a közpénzből jótékonykodó Ughy Attilának, újabb üzleti vállalkozásra adta a fejét.

Chladek, aki sikerrel teljesítette az Ifjú Oligarchaképző Tutorial szintjét, ezúttal a bagóbiznisz felé kacsingat, mert mindig ott érdemes sáfárkodni, ahol az állam kapirgál. És az állam bizony kapirgál a bagóbiznisz környékén, amely sztori minden bizonnyal beírja magát a történelemkönyvekbe, hiszen ebben teljesedik ki a Fidesz hárompillérű gazdaságpolitikája. E három pillér fontossági sorrendben: építőipar és média a hardcore oligarcháknak, állami földek a vidéki hűbéreseknek, és a természetellenesen monopolizált piacok átengedése a városi pártembereknek.

Természetesen az ifjú fideszes titán nem véletlenül sertepertélt a monopolizált piac felé, hisz mindig ott lehet az embereket megkárosító borsos extraprofitot elérni, ahol nincs verseny, kötött árak vannak, és csak egy meghatározott kör árulhatja a terméket, nyújthatja a szolgáltatásokat.

Így lesz az egykor tán lelkes „nádtetős tanyabolt” tulajdonosból először verseny nélküli udvari beszállító, majd kizárólagos kereskedő. És így lépked felfele az Ifjú Oligarchaképzőn a fidelitaszos sztárocska, akit – ahogy a főnökeit: rogánt, lázárt, zsigamarcellt – nem zavarja, ha a közpénzek megcsapolójának tartják, tán még bátorítja is. Ki tudja, lehet hogy titkon licitál a híres Rityitáskára?

Kérem, nyomjanak egy lájkot és megvizsgáljuk, hogy Chladek, az egykori Fidesz delegált külső bizottsági tag milyen intenzíven látogatta a jól fizető bizottsági üléseket.

 

Szólj hozzá

fidesz hazugság korrupció átverés chladek tibor dohány dohány mutyi