2013. máj 02.

Nyílt levél kerületi Trafik-mutyi ügyben Kucsák Lászlónak.

írta: Lmagazin
Nyílt levél kerületi Trafik-mutyi ügyben Kucsák Lászlónak.

Budapest, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata

Kucsák László Alpolgármester Úr részére

Tisztelt Alpolgármester Úr!

A Fidesz szekszárdi képviselője, Hadházy Ákos szerint a párt választókerületi elnökei, polgármesterei, egyes esetekben önkormányzati frakciói szólhattak bele döntő módon a trafikpályázatok sorsába. Információm szerint nem történt ez másképp kerületünkben sem.

Az egész országot behálózó kormánypárti trafikmutyi sajnos kerületünket sem kerülte el. A szégyenteljes, egyoldalú elbírálási mód pestszentlőrinciek sokaságát fosztotta meg bevételi lehetőségétől, mindez a Fideszes városvezetés érdekcsoportjainak helyzetbe hozásáért. A kerületben közel 50 család került lehetetlen helyzetbe, mert Önök miatt elveszítették megélhetési lehetőségeiket.Csak az érdek és a lojalitás számít, a munka becsülete, a több évtizedes, tisztességes vállalkozói tapasztalat semmivé válik az ilyen vérlázító látszatpályázatok miatt.

Világosan látszik, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének jótékony támogatása addig terjed ki, ameddig a párt hűséges híveiről van szó.

Chladek Tibornak úgy tűnik, különösen kedvez a szerencse, ha helyi elbírálású tendereken indul. Miután karácsonykor sikerült méregdrága krumpliját felvásároltatnia az önkormányzattal, most a Nemzeti Dohányáruda pályázaton is sikert ért el.

Mindez annak a fényében különösen érdekes, hogy a Fidesz által két évig külső bizottsági tagnak delegált Chladek meg sem jelent a bizottsági üléseken. Jelen esetben úgy tűnik, hogy nem a jól, hanem a rosszul végzett munka nyeri el jutalmát.

Azt pedig már csak remélni lehet,hogy a kerületi „szerencse fia” nem tanult el minden fortélyt mesterétől, a feleség- és élettársbántalmazó Balogh Józseftől.

Ezért a felháborító pályázati eredmények miatt az alábbi kérdésekkel fordulok Önhöz:

  • Igaz-e, hogy Ön, mint választókerületi elnök, utasítást kapott, miszerint "lehetőség szerint fideszesek nyerjenek, jobbikosok és MSZP-sek pedig semmiképpen ne"a trafiktenderen?
  • Miután kiderült, hogy az Ön pártjának politikusai, mint önkormányzati döntéshozók, befolyást gyakorolhattak a döntés kimenetelére, támogatja-e az eredmények megsemmisítését és új pályázat kiírását?
  • Hajlandó-e nyilvánosságra hozni a pályázatokat, hogy mindenki által összehasonlíthatóak legyenek a győztes és vesztes pályamunkák?
  • Hajlandó-e ennek érdekében megszavazni egy olyan jogszabály módosítást, amely ellentétben a napokban született kormánypárti döntéssel visszaállítja az átláthatóságot!
  • Az önkormányzat milyen módon fog segíteni azon a közel 50 családon, mely az önkormányzati döntés következtében veszítette el bevételének jelentős részét?

Ön, mint a kerület országgyűlési képviselője, alpolgármestere, különösen nagy felelősséggel tartozik a város lakosainak. Pestszentlőrinc lakói, vállalkozói válaszokra várnak. Amennyiben Ön néma marad, vagy elzárkózik a pályázatok nyilvánosságra hozásától, azzal is válaszol. Azt válaszolja, hogy van rejtegetni valója. Egy felelős, demokrata politikusnak viszont nem lehet titkolnivalója ilyen ügyekben a választói előtt.

 

Várom válaszát!

 

Szólj hozzá

fidesz manipuláció trafik dohány mutyi chladek tibor kucsák lászló fidesz-kdnp dohány dohány mutyi