2013. máj 15.

Legyen köszönet a gyermekeink neveléséért

írta: Lmagazin
Legyen köszönet a gyermekeink neveléséért

erzsébet utalvány_2.jpgBudapest XVIII. kerületében hozzávetőlegesen kétezerötszázan látják el a helyi intézmények feladatköreit. A polgármesteri hivatalban köztisztviselők, a többi létesítményben közalkalmazottak, közöttük óvónők, tanítók és tanárok, bölcsődei gondozók, egészségügyi dolgozók, valamint szociális munkások gondoskodnak önzetlenül, nap-mint nap a lakosságról.

Akárcsak az alacsony jövedelemből élő családok többsége, a közszolgák is napi küzdelmet folytatnak a megélhetésért, ezért a XVIII. kerületi szocialista képviselők, Kőrös Péter és Szaniszló Sándor kezdeményezték a polgármesternél, hogy ebben az évben is legyen mód az érintettek munkájának legalább jelképes elismerésére:

Budapest, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata

Ughy Attila polgármester úr részére

Budapest, 2013. május 15.

Tárgy: vásárlási utalvány

Tisztelt Polgármester Úr!

Korábbi hagyományaink szerint a nyári szünet beköszönte előtt mindig megtaláltuk a módját annak, hogy a Közösségünkért dolgozó köztisztviselők és közalkalmazottak munkáját valamilyen formában meg lehessen köszönni. 2011. volt az első év, amikor az Ön által vezetett Önkormányzat nem talált módot jutalom kifizetésére, viszont az utolsó pillanatban a munkatársainknak kiosztott vásárlási utalvány nyújtott némi kárpótlást.

Sajnos továbbra is általános jelenség, hogy a Kerületünkért dolgozó emberek és családjaik megélhetési körülményei tovább romlanak, így mindenki számára a megbecsülés kiemelt jele lenne, ha legalább a tavalyihoz mérhető összegben Polgármester úr megteremtené a lehetőségét annak, hogy minden köztisztviselő és közalkalmazott, ide értve azokat a pedagógusokat is, akik a KLIK által fenntartott oktatási intézményekben dolgoznak időben - még a nyári szabadságok megkezdése előtt - vásárlási utalványt kaphassanak.

Szíves intézkedését az érintettek nevében is megköszönve:

Kőrös Péter                                                                             Szaniszló Sándor

frakcióvezető MSzP                                                                   fővárosi képviselő, MSzP

Szólj hozzá

polgármester xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre kőrös péter