2013. máj 19.

Darth Vader a SOFI-ban

írta: Lmagazin
Darth Vader a SOFI-ban

dartv_levai.pngA XVIII. Kerületi SOFI-ban 16. alkalommal került sor a Történelmi játszóház rendezvénysorozatra, melynek ez évben a témája a mese volt.


Az iskola tanulói  gyönyörű alkotásokat készítettek a mesék csodáiról,  melynek anyagából kiállítás készült.
A rendezvény napjára az egész iskola   elvarázsolt mesevilággá változott,  "igazi"  Üvegheggyel, Csipkerózsika várával,   a háromfejű sárkány barlangjával, valamint  az Óperenciás tengerrel.  A játszóház foglalkozásain a gyerekek mézeskalács-házat készítettek, sárkánybábot varrtak, megtalálták a kalózok elrejtett kincseit, de voltak, akik Micimackó mézescsuporját formázták meg, vagy éppen várjátékot játszottak. Számos helyszínen megmutathatták ügyességüket a mesebeli királyfik és királyleányok. Arcfestés, mesevetélkedő, mesefigurák készítése mellett  Darth Vader sisakját  is elkészíthették a tanulók.  Ez utóbbi jelmezre   különösen nagy  szükség volt, hiszen a rendezvényen  megjelent  az 501. Légió Magyarországi Helyőrsége, akik az iskolába hozták a Csillagok háborúja főszereplőit, a gyermekek nem kis örömére, és fáradhatatlanul játszottak a gyerekekkel egész délelőtt. 
A feladatok sikeres megoldását követően mesés  jutalmakat kaptak a résztvevők. Az első három helyezést elért osztályok Mátyás király korabeli ebéden vehetnek  részt Visegrádon, a Renaissance Étteremben, valamint a Sir Lancelot Étteremben. A további nyertes csapatok  bábszínházba, Planetáriumba, Állatkertbe és mesemoziba kaptak belépőt.
A mesés játszóház mesés ebéddel zárult, ahol dödölelevest, és hamuban sült pogácsát fogyaszthattak.


A hosszú évek óta sikeresen megrendezett programnak ez évben is dr. Gurmai Zita Európai Parlamenti képviselő volt a fővédnöke és fő támogatója. A program megnyitóján részt vett dr. Lévai István Zoltán alpolgármester. 

Szólj hozzá

iskola gurmai zita iskolák sofi pestszentlőrinc pestszentimre darth veder oestlőrinc