2013. máj 22.

Utcaátnevezések - politikai koncnak még jó lesz

írta: Lmagazin
Utcaátnevezések - politikai koncnak még jó lesz

voros-hadsereg-utja(960x640).jpgA Fidesz kerületi vezetése mindent megtesz, hogy elterelje a lakóközösség figyelmét a Fidesz és fiókszervezeteinek sokadik mutyigyanús ügyéről, és ennek érdekében ismételten előrángatta a kerületi utcaátnevezések ügyét. A környéken lakók által mereven elutasított és a lakosság zömében is ellenérzéseket kiváltó utcaátnevezéses kezdeményezés ugyan nem hoz sok szavazatot a fideszes városvezetésnek, de az átnevezésekről és a történelem átértékelésére, rosszabb esetben meghamisítására való törekvésekkel körbe lehet udvarolni azokat a jobbikos szavazókat, akik vélhetően undorodnak a Fidesz korrupciógyanús ügyeitől, a szociális érzéketlenségtől és az újra és újra előbukkanó arcátlan álláshalmozásoktól.

Sok véleményalkotó környékbeli lakos panaszkodik arra, hogy az átnevezésekkel járó összes kényelmetlenség őket terheli, a felmerült jelentős anyagi áldozatokat már nem is említve. Azok a kerületiek, akik pedig közvetlenül nem érintettek az átnevezésekben a haszontalanságukat palástolni kívánó fideszes képviselők pótcselekvésének tartják az egész ügyet.

Ahogy az átnevezendő utcák lakói, úgy a kerületi ellenzék sem tudja elfogadni a kényszeres átnevezési kísérleteket. Érveikben többek között arra a már feledésbe merült, ám nyilvánvaló tényre hivatkoznak, hogy a közélet már a ‘90-es években ítéletet mondott az ország szocializmusban töltött évtizedeiről, és megtörténtek a szükséges korrekciók. Így változtatták meg például az Üllői út Határ úton túli szakaszának nevét is a korábbi Vörös Hadsereg útjáról. A mostani próbálkozást egy, a fideszes korrupciós ügyeket feledtetni kívánó, a szélsőjobboldalnak tett gesztusként értékelik, ami teljesen szembehelyezkedik a kerületiek akaratával.

 

(kép forrása: hír24.hu)

Szólj hozzá

fidesz hazugság jobbik 18 pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila;