2013. máj 31.

Hova tünt a locsolási kedvezmény?

írta: Lmagazin
Hova tünt a locsolási kedvezmény?

Bejegyzés alcíme...

szippantós autó.jpgMintegy huszonhatezer XVIII. kerületi háztartás kapott értesítést a fővárosi szennyvíz szállító cégtől amelyben az érintetteknek járó 10%-os locsolási kedvezmény felfüggesztéséről írnak. Szaniszló Sándor, fővárosi szocialista képviselő az ügyben azonnali intézkedést kért. Elmondása szerint már eddig is százszámra érkeztek lakossági panaszok a hosszú várakozási idő miatt, az újabb levél ismételt példája annak, hogy az FTSZV nem képes a lakosság megfelelő kiszolgálására.

 

 

Budapest Főváros Önkormányzata

dr György István főpolgármester-helyettes úr

Budapest, 2013. május 31.

Tárgy: FTSZV, locsolási kedvezmény

Tisztelt Főpolgármester-helyettes Úr!

Tájékoztatom, hogy a szennyvízszippantással érintett, főleg külső kerületekben élő lakosság körében megütközést keltett az FTSZV értesítése, amely a 2013. évre igénybe vehető, 10%-os locsolási kedvezmények felfüggesztéséről tájékoztatott. Az erről szóló értesítés egy példányát mellékelem. Az érintettek meggyőződése szerint – amit magam is osztok – az Alapvető Jogok Biztosának levele nem arról szól, hogy a kedvezményt az érintettek ne kaphassák meg, hanem csak a feltételeinek egyértelműbb kidolgozását kérik. Vagyis az FTSZV a részletszabályok elfogadásáig is megadhatja a kedvezményt, amit szükség esetén utólagos elszámolás mellett kellene rendezni.

Kérem Főpolgármester-helyettes úr haladéktalan intézkedését annak érdekében, hogy az érintett családok élni tudjanak a locsolási kedvezményükkel.

Intézkedése eredményéről kérem szíves tájékoztatását, tisztelettel

Szaniszló Sándor

Városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság elnök

Szólj hozzá

budapest xviii szennyvízkezelés szaniszló sándor