2013. jún 06.

Ötvenhatos kitüntetést kapott a KISZ titkár

írta: Lmagazin
Ötvenhatos kitüntetést kapott a KISZ titkár

Bejegyzés alcíme...

nagykereszt.jpgNagykereszttel tüntette ki az egyik ötvenhatos szervezet Kucsák László XVIII. kerületi alpolgármestert és országgyűlési képviselőt. Az Igazolt Magyar Szabadságharcos Világszövetség (IMVSZ) Hűség a Hazához Érdemrend Nagykeresztjét  Bocskay T. József, a szövetség elnöke adta át.

– Nagy megtiszteltetés, és nagyon köszönöm ezt az elismerést, amiről úgy vélem, rajtam kívül mindazokat megilleti, akik az IMVSZ által is fontosnak tartott értékeket ugyancsak magukénak vallják – mondta  Kucsák László elérzékenyülve az ünnepségre kivezényelt kerületi médiának.
A szövetség tájékoztatása szerint a fenti kitüntetésekkel azokat a honfitársainkat díjazzák, akik a rendszerváltozás óta tanúsított erkölcsi tisztaságukkal, abból fakadó, tiszteletet érdemlő magatartásukkal, cselekedeteikkel, a hazához való hűségükkel bizonyították példamutató nemzeti érzésüket.

Az elismerés kiérdemlésének kritériumait olvasva hamar rájöhetünk, hogy a szövetségnek nem lehet túl sok kerületi tagja, másként tudták volna, hogy Kucsák László pestszentlőrincen középiskolai KISZ (a fiatalabbak kedvéért kommunista ifjak szövetsége) titkárként szolgálta annak idején a hazát.

Akkori ismerősei szerint nem is akármilyen vehemenciával védte az állampárt érdekeit a fiatal félre és másként gondolkodók ellen.Kucsák úr később az SZDSZ egyik helyi kulcsembereként küzdött a politikai érvényesüléséért, amit az akkori szabad demokrata alpolgármester iskola igazgatói sarzsival hálált meg neki. A fiatal politikus kiváló helyzet felismerési képességét mi sem jelzi jobban, mint annak előre látása, hogy hamarosan leáldozik a szabadelvű pártnak, így eljött az ideje a vonzóbb kilátásokkal kecsegtető Fideszhez való átigazolásnak , aminek néhány év alatt, legyűrve a régi párttagokat első embere lett.

Szerkesztőségünk gratulál Kucsák László úrnak a nagykereszthez és igyekszünk szabadulni a gondolatától is annak, hogy valaki esetleg benézett valamit, amikor a díjak gazdáját kereste.

Szólj hozzá

fidesz kisz xviii kucsák lászló