2013. jún 12.

Nyárra sem sikerült kikátyúzni a kerületet

írta: Lmagazin
Nyárra sem sikerült kikátyúzni a kerületet

Június elején a kerületi úthálózat számottevő részén még nem végzett a Városgazda a kátyúzással. Az évek óta időzavarban szenvedő cég számára az elhúzódó tél sem szolgálhat magyarázatként a mulasztásra, ugyanis áprilistól kiváló időjárási tényezők mellett dolgozhattak volna.

Volna, ha sikerült volna időben megindítani az aszfaltbeszerzésre vonatkozó közbeszerzési eljárást, de erre az adminisztrációs tevékenységben jelentősen „megerősített” cég vezetése láthatóan képtelen volt. Aszfalt híján hol homokos kaviccsal, hol betonnal foltozgatták a lyukakat a Városgazda munkatársai, de ezek a mélyépítési szakmában ismeretlen eljárások csak pillanatokig tudták biztosítani a biztonságos közlekedést.

Híreink szerint annyira alkalmatlan volt a Városgazda menedzsmentje által választott technológia a kátyúk betömésére, hogy a Közdűlő utca környékén heti több alkalommal voltak kénytelenek visszatérni a dolgozók.

A hibás vezetői döntések árát a kerület lakossága fizeti meg, ahogy ezt az elmúlt években is a lakossággal fizettették meg. Miután az Ughy Attila polgármester által kinevezett menedzsment 2010 óta már milliárdos veszteséget „termelt” a kerületnek, idén is jelentősen megterheli a kerületi adófizetők pénztárcáját az ismétlődő és műszakilag alkalmatlan, dilettáns kátyúzgatás.

ujitok.jpgA gépjárművekben okozott károkat még megbecsülni sem lehet, mert sok tulajdonos be sem jelenti a kárait, de a gumiköpenyegekben, futóművekben és karosszériákban okozott károk tízmilliós végszámlára rúghatnak. A tisztánlátás végett fontos leszögezni, hogy a Városgazda városüzemeltetési divízióját a sorozatos kudarcairól elhíresült dr. "Felszámolóbiztos" Tóth Tibor József vezeti. (a képen a Városüzemeltetési divízió korábbi és jelenlegi vezetője látható)

dr. Tóth Tibor József a nevéhez illesztett állandó jelzőt az általa bezáratott/ellehetetlenített gazdasági társaságok kapcsán kapta a lakótelepi társasházi lakóközösségektől. Munkásságáról bővebben itt találhat információkat.

Szólj hozzá

felelőtlenség alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre nemtörődömség városüzemeltető attila;ughy attila; péntek tamás tóth tibor józsef th18 városgazda zrt banyár lászló th18kft felszámolóbiztos