2013. júl 05.

Nyaraljunk vagy tankönyvet vegyünk?

írta: Lmagazin
Nyaraljunk vagy tankönyvet vegyünk?

Bejegyzés alcíme...

tankönyv levél.jpgEz a kérdés sok családban felmerül a napokban. A  Könyvtárellátó Nonprofit Kft. a napokban küldi ki a díjbekérő leveleket az iskoláskorú gyermekek szüleinek.

Hosszú évek óta szeptemberben a könyvek átvételekor kellett kifizetni a könyveket. A most kézhez kapott levélben viszont a július 31.-i dátum, ami sokkoló lehet. A nyár közepén a családoknak mérlegelni kell. Vagy az egész éves munka után, a megérdemelt már szinte minden második-harmadik évben eltervezett nyaralásra mennek, vagy a könyvet vesznek a gyerekeknek. A cégek, ha még tudnak adni egyáltalán beiskolázási segélyt a dolgozóiknak, akkor azt is szeptemberben folyósítják. A mellékelt levélen azt is olvashatjuk, hogy a késedelmes fizetés esetén nem biztos, hogy kaphat a gyermek könyvet! Ilyen még soha sem volt. Az sem tisztázott, hogyan garantálják, hogy az előre befizetett összeg után kapunk is könyvet, nem megy-e csődbe a cég, nem tűnnek-e el a tulajdonosok stb.

Miről is van itt szó? Arról, hogy a jól, már-már csodálatosan teljesítő országban nincs pénz a könyvek legyártására, ezért előre kell fizetésre bírni a családokat. Vajon Orbán Viktor újabb levele helyett nem lett volna célszerűbb inkább tankönyvekre fordítani az önfényezésre kidobott milliárdokat?

Rózsa Zsolt,

Szent Imre Kertváros körzetfelelőse, MSzP

Szólj hozzá

képviselő xviii pestszentlőrinc pestszentimre rózsa zsolt