2013. júl 23.

Visszakérik a jogosan járó kompenzációt

írta: Lmagazin
Visszakérik a jogosan járó kompenzációt

sajtó tájékoztató.jpg

Negyvenháromezer csatornázatlan utcában élő budapesti - főleg XVIII. kerületi - család kénytelen egész nyáron magasabb szennyvízszállítási díjat fizetni, mert a monopolhelyzetbe hozott szippantós vállalat egyoldaluan visszatartotta a kertjüket locsoló lakosok számára visszajáró díjkedvezményt. Az FTSZV a levelében arról tájékoztatta a lakókat, hogy egy ombudszmani észrevétel miatt a Fővárosi közgyűlés legközelebbi üléséig biztosan nem fizet, márpedig a képviselőket legközelebb szeptemberben, a locsolási időszak vége fele tervezi Tarlós István főpolgármester összehívni.

- A fővárosi tulajdonban lévő vállalat a közelmúltban 730 millió forintért vásárolt többségében vadonatúj szippantós kocsikat, miközben elvette a tíz éven át megbízható szolgáltatást nyújtó alvállalkozói megélhetését, akiket rendeleti úton kiszoríttatott a szolgáltatási piacról. A vállalat a közelmúltig csak több hetes késéssel tudott a családi házakhoz kivonulni, most ugyan felszerelték őket új gépjárművekkel, csakhogy ha igazak a tervek, amely szerint 2015 közepéig mindenhol kiépítik a még hiányzó csatorna rendszert ezek a közpénzből, drágán beszerzett szippantós autók piacuk már nem lévén, egy csapásra el fognak értéktelenedni - mondta a sajtótájékoztatón Szaniszló Sándor, szocialista képviselő.

Könnyen lehet, hogy a megroggyant pénzügyi helyzetbe került szippantós vállalat a lakosság pénzének visszatartásával próbál felszínen maradni, ugyanis az elhibázott nagybevásárlása mellett az éves tervezett árbevételét is többszáz millió forinttal elszámolta, ráadásul egy még kivizsgálandó ügylet keretében 142 millió forintos vesztesége keletkezett, mert a kintlévőségeinek egy részét 59%-os leírás mellett átpasszolta egy külső behajtó cégnek.

Szerkesztőségünk kérdésére, hogy mit remélnek a szocialisták a nyilvánossághoz való fordulástól, Szaniszló Sándor azt válaszolta, hogy más eszközük nem igen maradt, mivel a hivatalos megkereséseikre a főváros vezetése még csak nem is válaszolt.

Szólj hozzá

budapest képviselő szaniszló sándor ftszv