2013. aug 01.

Mától havi 5 ezer forintra nő a telefon adó.

írta: Lmagazin
Mától havi 5 ezer forintra nő a telefon adó.

ughy-kucsák_1.JPGAugusztus elsejétől négy újabb adó terheli a kerület lakosságát. A leghúsbavágóbb a tranzakciós illeték emelkedése, illetve a lekötött betétek és egyéb kamatbevételt generáló ügyletek után járó hatszázalékos egészségügyi hozzájárulás. A lakosságot sújtó intézkedéseket mi sem természetesebb, mint hogy Ughy Attila és Kucsák László, kerületünk fideszes képviselői is megszavazták. 

Újabb adóemelésekkel kezdődik az augusztus. Ezek közül a legfontosabb az emelkedő pénzügyi tranzakciós illeték, ez két ezrelékről három ezrelékre nő átutalás esetén és három ezrelékről hat ezrelékre készpénzfelvételnél. Utóbbi esetben a hatezer forintos felső határ is megszűnik. Ez azt jelenti, hogy ha valaki a 150 ezer forintos fizetését készpénzben veszi fel, az csaknem ezer forintjába kerül. Szintén kellemetlen változás, hogy a telefonadó a céges előfizetőknél emelkedik: hívásoknál percenként két forint helyett három forint lesz az adó, s hasonló teher rakódik az sms-ekre is. A telefonálást sújtó adó maximális havi mértéke augusztustól 5 ezer forintra emelkedett.. Nem ritka az a megoldás, hogy magánszemélyek is céges flottában vannak az így elérhető alacsonyabb tarifák miatt, így az adóemelés e körnek tehernövekedést jelent. Ennek fényében a távközlési cégek is módosítják általános szerződési feltételeiket. A módosításokban nem csak a telefonadót érintően lehetnek változások, így érdemes lehet ezeket átfutni.

A mai nappal hatályba lépő adóemelések ebben a kormányzati ciklusban a negyvenedik, nem elírás, a NEGYVENEDIK adóemelést jelentik. 

Szólj hozzá

fidesz átverés sarc alkalmatlanság adóemelés kucsák lászló attila;ughy attila; kucsák lászló fidesz-kdnp