2013. aug 06.

A diákokat alázza Kucsák pártja

írta: Lmagazin
A diákokat alázza Kucsák pártja

iskola 2.jpg„A 240-es minimális felvételi ponthatár a középszer ponthatára, az egy közepes dolog. Szerintem közpénzen, adófizetők pénzből egyetemen tanítani középszerű teljesítményű fiatalokat nem érdemes.” – mondta Orbán Viktor a napokban, megütközést kiváltva a felsőfokú tanulmányaikat egyre nehezebben kigazdálkodó fiatal felnőttek körében.

Tény, hogy a felsőoktatásba kerülők számát korábban azért növelték, hogy minél többen esélyt kapjanak a helytállásra függetlenül attól, milyen színvonalú középiskolába jártak, vagy milyen családi környezetből jöttek. Kucsák László pártjában látványosan sutba vágják Szechenyiék nagy felismerését, amely szerint Magyarország jövőjét a kiművelt emberfők határozzák meg, ez a jövő sokkal inkább függ a tudástól, mint a pénztől. Ezért fontos, hogy Magyarországon minden szegény sorba született, de tehetséges fiatal, akiknek nem telik magántanárra, eljuthasson az egyetemre.

Persze ott, ahol felsőfokú végzettség nélkül, sok milliárdos minisztérium élére lehet kerülni, vagy ahol államelnökként a helyesírással is gondok adódhatnak, ott a diploma kormányzati megbecsültsége körülbelül a nullával mérhető.

Szerkesztőségünk felajánlja ezen a fórumon a közzétételi lehetőséget Kucsák Lászlónak, a XVIII. kerület fideszes országgyűlési képviselőjének,  amennyiben eltér a diákokat minősítő véleménye attól, amit Orbán Viktor róluk mondott.

Szólj hozzá

fidesz alkalmatlanság xviii kucsák lászló