2013. aug 12.

Pénz lenne rá, mégsincs diákmunka a XVIII. kerületben

írta: Lmagazin
Pénz lenne rá, mégsincs diákmunka a XVIII. kerületben

diákmunka.pngA korábbi gyakorlat ellenére idén nem tartotta fontosnak az Ughy Attila polgármester által vezetett kerületi önkormányzat, hogy a nyári szünidő alatt diákmunkát végezhessenek a kerületi fiatalok. Az eset azért érthetetlen, mert a gyerekek és a szülők egyöntetű pozitív véleménye mellett idén 100 százalékban támogatta az államazokat a nyári diákmunkákat, melyeket önkormányzatok és önkormányzati cégek szerveztek.

Kerületünkben az elmúlt években a nyári diákmunka során, az önkormányzati cégek szervezésében jellemzően könnyű fizikai munkával járó településüzemeltetési feladatokat kellett végeznie a fiataloknak. Ennek keretében újrafestették a megkopott fajátékokat, locsolták a facsemetéket és virágágyakat, szükség szerint gereblyéztek vagy gazoltak. A nyári szünidő alatt így a gyerekek is tudtak egy kis pénzt keresni és a kerület lakosait is megemelt komfortfokozat várta a közparkokban és játszótereken.

A 2008-ra visszanyúló kezdeményezésnek, melyet az ifjúsági ügyekért felelős alpolgármester kezdeményezésére Jaseri Márk ügyvezető valósított meg, végig nagyon jó fogadtatása volt a gyerekek körében, rendszeresen többszörös túljelentkezés jelezte a program hasznosságát.

Az MSZP szerint óriási felelőtlenség és botorság, amit a fideszes városvezetés csinál. Szerintük az alkalmatlanság mintapéldája, ahogy a polgármester és a Városgazda menedzsmentje lenullázta ezt a programot, annak ellenére, hogy ezt teljes mértékben támogatta az állam.

Kispesten például Gajda Péter polgármester személyes rendelkezésére 20 millió forint támogatásból segítették az ottani fiatalok nyári elhelyezkedését, sok esetben így téve lehetővé a nehezebb anyagi körülmények között élő családok számára a tanévkezdési költségek előteremtését. 

Szólj hozzá

fidesz diákmunka alkalmatlanság xviii nemtörődömség attila;ughy attila;