2013. aug 16.

Ártatlanul hurcolták meg az uszodai dolgozókat

írta: Lmagazin
Ártatlanul hurcolták meg az uszodai dolgozókat

Parkuszoda.jpgLyukra futott a városvezetés a Park uszodai botránnyal, mivel információink szerint a hatóságok bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást. Ismert, Ughy Attila tavaly tett feljelentést sikkasztás gyanújával, arra hivatkozva, hogy a kerületi uszodában működő „jegymaffia” napi 100 ezer forinttal károsította meg az önkormányzat cégét.

Csakhogy már akkor gyanús volt valami: nem stimmeltek a számok. Az uszodát a Városgazda Zrt. üzemelteti, és a cég 2012-es üzleti tervében az uszoda és a nyitott, csak nyáron üzemelő strand esetében 24 millió 600 ezer forint jegy- és bérlet bevétel szerepelt. Az uszoda a hét minden napján nyitva tart, azonban az oktatások miatt a nagyközönség korlátozottan veheti igénybe. A tervezett napi bevétel - évi 365 napos nyitva tartás mellett is- csak 67 ezer forintra jön ki. Ebből pedig nem lehet 100 ezer forintot „ellopni”.

Úgy tudjuk, erre a következtetésre jutottak a nyomozók is, ezért mindenki ellen megszüntették az eljárást, azügyet pedig azzal zárták le, hogy nem történt bűncselekmény. Csakhogy a „jegymaffiára”hivatkozva annak idején a városvezetés több alkalmazottat kirúgott az uszodából. Ők most információink szerint pertársaságba tömörülve kívánnak elégtételt venni: beperelnék az önkormányzatot, amiért ok nélkül gyanúsították meg őket, és lettek munkanélküliek.

Eközben értesüléseink szerint egy másik ügyben is kudarcot vallott a kerületi elszámoltatás. Emlékezetes, hogy Ughy és Lévai István Zoltán 2009-ben –ellenzéki képviselőkként – tettek feljelentést prostitúció elősegítése miatt, mondván: önkormányzati támogatással kupleráj üzemel a sportpályák melletti hotelban. Csakhogy információink szerint a hatóságok ebben az ügyben is megszüntették a nyomozást, mivel a Hír Tv statisztákat szerepeltetett az akkori polgármester, Mester László lejáratását célzó riportjában.

Szólj hozzá

fidesz hazugság ughy attila alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre