2013. aug 17.

Gyűrött zászlókkal ünnepeljük Augusztus 20-át

írta: Lmagazin
Gyűrött zászlókkal ünnepeljük Augusztus 20-át

gyűrött zászló.jpgEbben az évben már nem szakadt, nem koszos, nem színes rongydarabra emlékeztető, hanem csak simán gyűrött, mintha a kutya alól szedték volna ki a XVIII. Kerület főutcáira kitett ünnepi zászló.

Valamiért évek óta nem megy a magát nemzetinek valló fideszes önkormányzatnak a magyar zászlónak kijáró tisztességes közszemlére tétel. Van aki méltatlankodik, mint az a jámbor lelkű kerületi is, aki beküldte szerkesztőségünknek a fenti képet. Bizonyára vannak olyanok is, akik megengedőbbek, mert csak érezhető némi fejlődés a 2011-es szakadt és szinte négyzet alakú, villanyoszlopokra kitett förmedvényekhez képest.

Ki tudja: jövőre a választások évére csak megembereli magát Ughy Attila és a csapata és úgy kerül ki Magyarország lobogója Pestszentlőrincen, hogy ránézve a magyarságunk jut eszünkbe és nem az a kérdés, hogy lehet, hogy senkinek sem ég az arca a városházán.

Összehasonlításképpen az alsó kép a tavalyi zászlót mutatja, ami attól lett négyzet formájú, hogy spórolásból az önkormányzat a korábbi évek díszesebb zászlóit nemes egyszerűséggel négy részre vágatta és úgy akasztotta ki.

zaszlo.jpg

Szólj hozzá

fidesz alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila;