2013. aug 26.

Nyár végére sem kátyúzták ki a kerületet

írta: Lmagazin
Nyár végére sem kátyúzták ki a kerületet

Kevesen gondolták volna még a blog olvasói közül is, hogy idén a kerület számos pontján "érdeklődés hiányában" elmarad a kátyúzás.

Az idei évben látványosan vége szakadt annak a folyamatos erőfeszítéseket igénylő állagmegóvó tevékenységnek, mikor is a Városüzemeltető korábbi dolgozói nagyfelületű útjavításokkal és szisztematikus kátyúzással tartották egyben a különösen rossz adottságokkal bíró, sok helyen csak felületkezeléssel feljavított úthálózatot.

Ahhoz már a kerületi autóstársadalom hozzászokott, hogy a pókhálószerű repedéseket és a kisebb hibákat nem orvosolja a fideszes városvezetés, de az az újdonság erejével hat, hogy mára kézilabdányi lyukak tátonganak az útfelületeken.

Ughy Attila és "szakértő" menedzsmentje mintha a problémát sem érzékelné, ami nem csoda annak fényében, hogy a területet hónapokig dr. Tóth Tibor József, a TH18.-nál már egyszer megbukott és a lakók által feljelentett menedzsere vezette. 

A problémák elharapódzásán az sem segített, hogy a cégtől a több évtizedes tapasztalatokkal bíró szakembereket elzavarták, majd olyan embereket neveztek ki vezetőnek, akik a kerületet csak a GPS segítségével találták meg.

Kérdés, hogy a folyamatos nemtörődömségből fakadó károkat ki fogja megtéríteni a bajba került autósoknak és kerékpárosoknak, mert Ughy ugyan közpénzből jól elnyaralgat Malagán, meg Párizsban, de a kerületiek nem kereshetnek egyik napról a másikra új otthont pusztán azért, mert hangzatos hazugságaikkal alkalmatlan emberek férkőztek a közösség bizalmába.

Szólj hozzá