2013. aug 26.

Újabb mutyi a kerületben: 150 millióért épül a 120 millióba kerülő bölcsőde

írta: Lmagazin
Újabb mutyi a kerületben: 150 millióért épül a 120 millióba kerülő bölcsőde

Hiába a sorozatos botrányok, nincs megállás a kerületi fidesz-mutyi gépezetben. Ezúttal egy óvoda és egy bölcsőde építését bízta a kerületi önkormányzat vezetése egy olyan Fidesz-közeli vállalatra, amelynek semmilyen kerületi kötődése nincsen.

Az uniós forrásból épülő pestszentimrei Napsugár Óvoda és erzsébet-bélatelepi Iciri Piciri bölcsőde kivitelezésére olyan meghívásos közbeszerzési eljárást írtak ki Ughyék, amelyet szinte pontosan az értékhatárral megegyező összegért, azaz pár ezer forint híján 150 millió forintért nyert el a szerencsés kiválasztott. Szakértők szerint a beruházás könnyedén megvalósítható tízmilliókkal olcsóbban is, tehát valószínű, hogy ismét a fideszes barátok feltőkésítését kell finanszíroznia a helyi lakosságnak.

Lezsugázott meccs

Az önkormányzat biztosra ment. Mindtkét beruházás esetében ugyan azt a három céget hívták meg ajánlattevőnek. Információink szerint köztük volt a Fidesz-közelinek mondott ÉPKAR Zrt. is, amelyik az egyik pályázatot meg is nyerte. Az ügy pikantériája, hogy a vastagon számolva 120 milliós építkezésekre első körben 180 milliós ajánlatok érkeztek. A második ajánlati körben meglepő módon éppen csak a törvényben megengedett 150 milliós felső plafon alá estek az ajánlatok, amelyek között kevesebb, mint 20 ezer forint volt a különbség. Az értékhatár egyébként néhány hete emelkedett meg egy Ughy Attila által jegyzett törvénymódosítás nyomán.

A jegyző falaz a mutyinak

1438_0.jpgdr. Peitler Péter (képünkön balra) Kucsák László országgyűlési képviselővel koszorúz.

Az ellenzék képviselői élve állampolgári és képviselői jogaikkal szerettek volna betekinteni a gyanús közbeszerzés irataiba. Kerületünk jegyzője, dr. Peitler Péter azonban megtagadta az iratokba való betekintést. A szocialisták információi szerint a projekteket az egyik Zalaegerszegről hozott bizalmas munkatársa bonyolítja. (Erről hamarosan részletes írással jelentkezünk)

A kerületi vállalkozókat nem tartják alkalmasnak

A meghívott ajánlattevők között ezúttal sem volt kerületi vállalkozás. A lapunknak nyilatkozó kerületi építési vállalkozók megdöbbenve állnak az események előtt. Elmondásuk szerint több olyan kerületi vállalkozás is létezik, amely alkalmas lenne ezekre a munkákra. A vállalkozók botrányosnak tartják, hogy a helyben adózó és itt munkahelyeket teremtő vállalkozásokról nem vesz tudomást a kerület vezetése.

A bölcsőde kálváriája. Már két éve működhetne.

Mint azt már kerület szerte köztudott, az ügyben szereplő Attila utcai bölcsőde kálváriája a kerület vezetés alkalmatlanságának jelképévé vált. Az Iciri Piciri Bölcsőde beruházására még az előző önkormányzati vezetés nyert 186 millió forint uniós támogatást. A bölcsőde alapkő letételénél dr. Mester László korábbi polgármester még arról beszélt, hogy Erzsébet - Béla telepen a gyermekek növekvő létszáma miatt szükség van egy új bölcsődére.

 

Akkor még senki nem gondolta, hogy a megnyert pályázatot Ughyék első intézkedései között mondták fel. A megnyert pénz visszaadását megszavazta a terület fideszes képviselője, Dömötör István is. Ezt követően a fideszes városvezetés több körben sikertelenül pályázott ugyan ennek a bölcsődének a beruházására. A több éves sikertelen próbálkozást követően egy hasonló összegű pályázatot sikerült megnyerniük, mint amelyet 2010-ben visszamondtak. 

Csak a mutyi számít.

A fentiek fényében nem tehetünk mást, mint egyetértünk azokkal az Erzsébet - Bélatelepi véleményekkel, akik szerint Ughy Attila és a kerületi Fidesz - KDNP azért mondta vissza a megnyert pályázatot, és húzta a bölcsőde beruházást, hogy a saját haveroknak adhassák a munkát. 

Szólj hozzá

fidesz hazugság átverés mutyi attila;ughy attila; peitler péter Dömötör István