2013. sze 02.

Ellenzék 52, Fidesz 29 százalék.

írta: Lmagazin
Ellenzék 52, Fidesz 29 százalék.


ladanyi.jpg

Kiütéses győzelmet aratott az ellenzék közös jelöltje a Szigetszentmiklóson vasárnap megtartott időközi választásokon, ahol hat induló mérkőzött a megüresedett képviselői mandátumért. Az MSZP - Együtt 2014-PM - DK közös jelöltje Ladányi Sándor, a szavazatok több, mint 52%-át szerezte meg.

A hivatalos előzetes eredmények szerint a település 8-as számú egyéni választókerületében Ladányi Sándor 359 szavazatot (52,03 százalék) kapott - közölte Pál Anita, a helyi polgármesteri hivatal jegyzői kabinetjének vezetője az MTI-vel. A Fidesz-KDNP színeiben induló Keller Tamásné 201 szavazatot kapott (29,13 százalék), Horváth István (független) 64-et (9,28 százalék), Horváth Zsolt Károly (Jobbik) 34-et (4,93 százalék), Pádárné Bagoly Anna (LMP) 26-ot (3,77 százalék), míg Tóth Csaba (MAN - Magyar Autonóm Néppárt) 6-ot (0,87 százalék). 

Bíztató előjelek

Szakértők emlékeztetnek, alig pár napja jelentette be az ellenzék két legnagyobb ereje az MSZP és az Együtt 2014 - PM Szövetség, hogy közösen indul a 2014. évi választásokon. A ellenzéki megállapodás üzenetét megértették a választók, és kétharmados győzelemmel jutalmazták a kormányváltásra készülő demokratikus ellenzék közös jelöltjét. 

A Fidesz hallgat

fidesz kussol.JPGA kormánypárt honlapján cikkünk írásának pillanatában még mindig a kampánycsendre utaló felhívás látható. A jelenség különösen annak fényében megmagyarázhatatlan, hogy a nagyobbik kormánypárt "vastag arcbőrrel tenyésztett" szóvivői az elmúlt években a legképtelenebb hazugságokkal voltak képesek bármit és ugyan annak az ellenkezőjét is megmagyarázni. Most hallgatnak....

Saját házunk tája.

Szerkesztőségünk az ügy kapcsán utána járt, hogy mi várható a XVIII. kerületben. Megkeresésünkre a demokratikus ellenzéki oldal valamennyi kerületi szereplője megerősítette, hogy közös ellenzéki fellépés lesz a jövő évi országgyűlési és az azt követő önkormányzati választásokon. Az érintettek egyetértenek abban, hogy az Ughy - Kucsák duó által fémjelzett elvesztegetett négy évet követően Pestszentlőrincet és Pestszentimrét vissza kell adni a kerületieknek, és az itt élőkkel közösen kell ismét lendületbe hozni a kerületet. 

Szólj hozzá

mszp siker győzelem Demokratikus Koalíció ellenzéki összefogás ellenzék:kétharmad E2014 PM ughy kucsák