2013. sze 10.

A megígért kamerákat hiányolják Alacskán

írta: Lmagazin
A megígért kamerákat hiányolják Alacskán

bicikli tolvaj.jpg-Ezen a helyen tartottam a motorom – mutatja Alacska lakótelepen a Juharos sor egyik lépcsőháza előtt az aszfaltba lefúrt méretes fémrögzítő helyét Pölöskei Gyula. Bár első ránézésre valóban mindent megtett a robogója védelmében, a flexel felszerelt bűnözők ellen, akik az elrabolt járművet egy utánfutóval szállították el, nem volt esélye.

A hírek szerint aznap éjjel egy másik motornak is nyoma veszett a lakótelepen, könnyen lehet ugyanaz a társaság volt a tettes, de biztosat senki sem tud, mivel Alacska az egyetlen lakótelep a XVIII. kerületben, ahol részleges védelmet sem biztosít térfigyelő kamera. Pölöskei úr másfelől akár szerencsésnek is mondhatná magát, mivel a bejárattól néhány méterre álló gépkocsija már túlélt egy elkötési kísérletet, a szerencsésen végződött esetről néhány csavarhúzó által okozott karcolás tanúskodik a kocsi ajtózárján.

A lakótelepiek egybehangzó véleménye szerint az utóbbi három év során elkeserítően megnőtt a vagyon elleni bűncselekmények száma, ma már sem a tárolók, sem az utcán éjszakázó járművek, de sokszor a kései órákban hazafele tartó emberek nincsenek biztonságban. A közelmúltban a postaládákba dobott önkormányzati levelek, amelyekben a polgármester a helyi sikereket próbálja eladni, csak olaj a tűzre. A körzet fideszes képviselője, aki a kritikusai szerint a választások óta nem járt a környéken nincs tudatában annak, hogy 2011-ben lefújták a már közbeszerzés alatt lévő köztéri kamerák felszerelését, pedig arra 28 millió forintot el is különített az előző polgármester. Így történhetett meg, hogy a helyiek legnagyobb bosszúságára Csabafi Róbert képviselő az alacskásoknak a nem létező térfigyelő rendszer bővítését ígéri a valamikor a jövőben.

Szólj hozzá

fidesz átverés közbiztonság pestszentlőrinc pestszentimre