2013. sze 12.

Zabszem

írta: Lmagazin
Zabszem

kucsák kéz_1.jpgA visegrási termálfürdő által nyújtott kényeztetés volt az utolsó, amire a fideszes képviselők gondolni tudtak, amikor teljhatalmú főnökük, Orbán Viktor odarendelte őket a múlt héten. Volt is ok az aggódásra, mivel a szigetszentmiklósi időközi választások kétharmados fiaskója felbőszítette a miniszterelnököt, aki egy pillanatig sem leplezte, hogy vasmarokkal kívánja elejét venni minden ellazulásnak, ami veszélybe sodorná a 2014. utáni hatalomban maradását.

A hírek szerint öt választó kerületben egy hadbíróságot is megszégyenítő határozottsággal Orbán le is cserélte a Fidesz képviselő jelöltjeit, de úgy tudjuk ezt csak figyelmeztetésnek szánta további húsz gyengén muzsikáló választókerületi elnöknek, többek között Kucsák Lászlónak is, aki a legközelibb barátai szerint is az esélytelenek beletörődésével várja a tavaszi megmérettetést a XVIII. kerületben.

A nyár végi közvélemény kutatások szerint Kucsák ellenfele,  ha most lennének a választások a Bajnai féle pártszövetség támogatásával a biztos szavazók közel 60 százalékára számíthatna. Eszerint az országgyűlési appanázs a helyi fideszes nagykutya számára elveszni látszik, hacsak nem tudja magát surranópályán feljuttatni az első 30-35 biztosan befutó listás helyek egyikére, ahova viszont csak azok kerülhetnek fel, akik Orbán értékítélete szerint derekasan kiveszik a részüket a küzdelemből.

Kucsák a helyi pártmunka eredménytelenségét rendszeresen a XVIII. kerület polgármesterének Ughy Attilának hányja a szemére, akit a fővárosi kávéházi engedélyek jobban érdekelnek, emiatt alig-alig tartózkodik a kerületben, így nincs aki Pestszentlőrinc ügyeivel foglalkozzon. Hogy a baj még nagyobb legyen a kormánypárti képviselők számára, besültek az előző szocialista vezetés elszámoltatásáról szóló tervek is, így a helyi fideszesek a tavaszi kampányukat nem alapozhatják sem pozitív ügyekre, sem arra, hogy a baloldali kihívóik a választásokig mind egy szálig börtönbe kerülnek. A tanácsadói javaslatára Kucsák László most megpróbál a XVIII. kerületben annyira távol maradni, amennyire csak lehet mind a kormányzati, mind a helyi baklövésektől abban bízva, hátha egy félig-meddig a fidesztől független politikusi karakter megsegíti a választói megítélését.

 

Szólj hozzá

kampány fidesz xviii kucsák lászló