2013. sze 14.

Lepukkant iskolapadokkal kezdődött az ősz

írta: Lmagazin
Lepukkant iskolapadokkal kezdődött az ősz

iskolapad.jpgA szülőktől kérnek pénzt az iskolapadok felújításához több XVIII. kerületi iskolában az osztályfőnökök, mert hiába követelik, az  önkormányzat évek óta nem fordít gondot a lelakott tantermek rendbe hozatalára.

"Rettenetes állapotban vannak a padok az osztályteremben" írta szókimondóan az egyik pedagógus a szülőknek, kérve hogy néhány ezer forinttal járuljanak hozzá az asztallapok cseréjéhez, mert az iskolai gondnok sem tud már a használhatatlanná vált berendezéssel mit kezdeni.

A szülők véleménye szerint nemcsak a padok szorulnának cserére, de sok helyen vállalhatatlan a tantermek és a mellékhelyiségek állapota is. Az oktatási rendszer átszervezése miatt az új fenntartó, a Klikk nem rendelkezik forrásokkal a szükséges beruházások elvégzésére, a XVIII. kerületi önkormányzat meg a jelek szerint nem tartja fontosnak milyen körülmények között kell helytállni a kisdiákoknak. Így marad a szülők megpumpolása, akiknek az ingyenes oktatás vívmányai között padot is vásárolni kell az iskolatáska mellé.

Szólj hozzá

fidesz iskola átverés pestszentlőrinc pestszentimre Címkék