2013. sze 21.

Súlyos sérülések az ígérgetett körforgalomban

írta: Lmagazin
Súlyos sérülések az ígérgetett körforgalomban

2013-09-20-508[1].jpgAz iskolakezdés óta ismét heti rendszerességgel törnek a gépkocsik és szenvednek az utasaik hosszabb-rövidebb lábadozással járó sérüléseket a XVIII. kerületi Barta Lajos és a Baross utca kereszteződésében, ahol már három éve meg kellett volna épülnie a körforgalomnak. A rendkívül túlterhelt kereszteződésben főleg a reggeli iskolakezdés és a kora délutáni időszakban válik kritikussá a helyzet, mert a szűk áteresztő képességű útszakaszt rendkívül nehez belátni, ráadásul autóbusz is közlekedik rajta és valamiért a környékbeli autósiskolák is arra viszik a néha idegtépő haladást még tovább lassító tanuló vezetőket.

Idén tavasszal az önkormányzati újságban a polgármester sokadjára ígérte meg, hogy végre valahára megkezdik a körforgalom kialakítását, de a bejelelentésen kívül fél éve - leszámítva több tucat újabb balesetet - semmi sem történt.

- Előbb utóbb valaki itt meg fog halni - sajnálkozott péntek délután az oszlopnak csapódott gépjármű mellett elhaladó egyik járókelő, aki szerint ebben az esetben is a kinyílt légzsákokon kívül  kisebb csoda is kellett ahhoz, hogy a súlyosan sérült autó utasai kórházi kezeléssel megúszták a balesetet.

Szólj hozzá

polgármester alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre