2013. sze 25.

A fideszes szennyvízmaffia az ivóvízbázist veszélyezteti

írta: Lmagazin
A fideszes szennyvízmaffia az ivóvízbázist veszélyezteti


A hírek szerint immár két éve szennyezi mérgező anyagokkal a pestszentlőrinci-pestszentimrei ivóvízbázist a fideszes vezetésű fővárosi cég. Az elmúlt három napban pörögtek az események, próbáljuk meg értelmezni a helyzetet.

Bejelentés érkezett a szocikhoz

fotó (6).jpg

A hírekből kiderült, hogy a szocik fülest kaptak miszerint 2 éve, nagyjából az új, fideszes cégvezetés megjelenésével elfogadhatatlan folyamatok indultak el. A cég dolgozói közül egy meghatározott csoport - a hírek szerint plusz anyagi juttatásokért - a cégvezetés szervezésében veszélyes, mérgező folyadékot öntött üzletszerűen a talajba, a Cséry-dombokra. 

Technológiailag úgy zajlott a folyamat, hogy a cég egyes munkatársai nehézgépekkel vermeket ásott a talajba; ezt követően a veszélyes anyagokat gyűjtő gépek felszippantották az üzleti partnerektől begyűjtött mérgező, veszélyes iszapot, majd ezt nem adták át ártalmatlanításra a szakcégeknek, hanem egyszerűen beleengedték az előre kivájt lyukakba!!! Ezt követően egy másik célgéppel kimosták az autókat, mintha mi sem történt volna.

A környezetszennyezés hatása

A veszélyes, mérgező anyagok talajba juttatása súlyosan károsíthatja a termőtalajt, valamint az ivóvízbázist. A TV2 adásában nyilatkozó szakértő szerint a felső vízzáróréteg eléréséig szabadon szivároghat a méreg, melyet a csapadék bemos a talaj mélyebb rétegeibe. Az imreiek jól tudják, hogy a laza, homokos, kavicsos talaj kiválóan vezetheti a mérget a környéken, és ez jelentős problémákat okozhat a környékbeli kiskertekben, gyümölcsösökben. A riportból kiderül, hogy a fideszes cég által illegálisan leeresztett méreg nehézfémeket, sőt arzént is tartalmazhat.

Bűnszervezet

sopranos.jpgNyilvánvaló, hogy egyetlen cégnél - még a fideszes vezetésű, elkorrumpálódott társaságoknál - sem fordulhat elő, hogy a munkások a cégvezetés tudta nélkül megszervezzék a leírt folyamatokat. Az is nyilvánvaló, hogy a veszélyes anyagok kezelése során több olyan szigorú számadású dokumentum keletkezik, amelyet az adminisztrációnak kell elsikálnia. Ennél fogva egyenesen következik, hogy a folyamatok a cégvezetés tudta, és aktív irányítása mellett, egyfajta bűnszervezetként folytak. Az egyelőre nem ismert, hogy a veszélyes, mérgező anyagokat leadó cégek - többek között az Főkefe, valamint egy multinacionális olajipari termékeket és segédanyagokat forgalmazó cég - érintettek-e a bűnszervezetben.

A fideszes szál, mint a Cosa Nostra

wohner.jpg2010-ben nevezték ki az érintett cég élére Wohner Zsolt ügyvezető igazgatót, akinek neve ismerősen csenghet korábbi korrupciógyanús ügyek kapcsán is. Figyelemreméltó, és egyáltalán nem elhanyagolható tény, hogy Wohner az első Orbán-kormány alatt főosztályvezetőként és helyettes államtitkárként dolgozott a Környezetvédelmi Minisztériumban, azaz Orbán bizalmi köréhez tartozott.

Nyilvánvaló, hogy nem véletlenül turkál a Fidesz a hulladékkezelés, és a közszolgáltatások környékén. Az olasz maffia Itáliában és az USA-ban ahol lehet, ráteszi a kezét a hulladékgazdálkodásra, közkeletű nevén a szemétre; mert ebben van a pénz. A szemét mennyiségét, összetételét és útját nehéz ellenőrizni. Jelen kerületi példa megvilágítja, hogy a Fidesz miért akarja a magánszolgáltatókat kitúrni a piacról, és bukott helyettes államtitkárokkal felvértezve miért akarja államosítani a boltot. Egyértelmű, hogy ebből sokan nagyon jól meg tudnak élni. Szabott árak, állandó bevétel, gyenge államapparátus, azaz egyenes út a meggazdagodáshoz.

Robban a bomba, kiderült, hogy Ughy mindenről tudott

ughya.jpgAz elmúlt napokban még nem volt teljesen világos, hogy Ughy Attila kerületi polgármester miért "mozgott" gyanúsan együtt az Orbán kormány volt államtitkárával, a környezetszennyező cég ügyvezetőjével. Több olyan előterjesztést szavazott meg Ughy, amely nem a kerületi emberek érdekét szolgálta, hanem a fideszes cégvezetőjét. Ugyanakkor az is lehetetlen helyzet volt, hogy az álláshalmozó polgármester, aki országgyűlési képviselő, fővárosi képviselő és fővárosi tanácsnok is ne tudott volna a mérhetetlen és szisztematikus környezetszennyezésről.

fotó (5).jpgAzonban a mai napon kiderült, hogy Ughy Attila nagyon is tisztában volt a történtekkel. A TV2 kamerája előtt ugyanis az önkormányzat szolgálatában álló mezőőr bevallotta, hogy mind vezetői, mind az önkormányzat felé korábban már többször jelezték az elmúlt két év során, hogy szisztematikus környezetszennyezés folyik. Érdekes módon azonban Ughy, akit korábban már hírbe hoztak fővárosi területfoglalási engedélyek lezsírozásával, valamint számtalan kerületi korrupciógyanús üggyel is (lásd Városgazda) nem tett semmit a veszélyes és mérgező anyagok talajba engedésével kapcsolatban. ( képen a nyilatkozatot tevő mezőőr látható a TV2 riporterével)

Mindenesetre egészen hajmeresztő képet fest az Önkormányzat működéséről a jelen ügy, ugyanis ha Ughy mégse tudott a szervezett bűncselekményről, akkor valami döbbenetes, hogy egy regnáló polgármester - annak ellenére, hogy az ország egyik legirritálóbb álláshalmozását hajtja végre - ennyire ne legyen képbe azzal, ami a kerületében történik.

A kerületiek elemi érdeke, hogy Ughy Attila polgármester mihamarabb megpróbálja tisztázni szerepét Pestszentimre-Pestszentlőrinc bűnszervezetben megvalósuló környezetszennyezésével kapcsolatban. Addig is csak szurkolhatunk, hogy a szocialisták elérik a jelenlegi bűncselekmény felderítését, a környezetszennyezés megakadályozását és a terület környezeti ártalmatlanítását. Reménykedjünk!

 

 

 

Szólj hozzá