2013. okt 17.

8 ezer tonna mérgező anyagot öntött a talajba az iszapmaffia

írta: Lmagazin
8 ezer tonna mérgező anyagot öntött a talajba az iszapmaffia

cséry 9.jpgMegdöbbentően nagy mennyiségű, nehézfémeket és nyomokban arzént is tartalmazó olajos iszapot és egyéb az egészséget súlyosan károsító vegyi anyagot önthetett a Cséry dombok közé csaknem három éven át a néhány hete lebukott fideszes hátterű bűnszervezet. Az ügy komolyságát jól mutatja, hogy a fővárosi környezetvédelmi bizottság ülésén megjelent az illetékes főpolgármester helyettes is aki elismerte, hogy a botrány kirobbanása óta elrendelt belső vizsgálat szerint már 2011-ben 2150 tonna mérget juttattak a talajba, ezt követően 2012-ben 3668 tonna iszaptól szabadultak meg illegálisan, az idei évben pedig csak azért állt meg a környezetrombolás 2418 tonnánál, mert váratlanul lebukott a szippantós vállalat.

Hazugságnak bizonyult az a két héttel korábbi főpolgármesteri bejelentés is, hogy azonnali hatállyal kirúgták a tettes cég ügyvezetőjét, valójában közös megegyezéssel váltak meg tőle, amelynek a keretében kifizették visszamenőleg a béren kívüli juttatásait is. Ráadásul a "menesztés" másnapjától a fideszes cimborák már állást is adtak a lebukott menedzsernek, aki jelenleg havi 600 ezer forintért tengeti a napjait a szintén fővárosi tulajdonban lévő Vízműveknél.

A felfele bukott cégvezetőről köztudott, hogy igen jó viszonyt ápol Ughy Attila, XVIII. kerületi polgármesterrel, aki mindent megtett annak érdekében, hogy kimaradjon a botrányból, holott az önkormányzat által fizetett mezőőrök két éve rendszeresen bejártak a Cséry telepre. Az egyik mezőőr (a képünkön) éppen az ott forgató hiradósoknak tartott idegenvezetést a pöcegödrök között, de a kerületiek talajvíz mérgezésének a híre valamiért egyszer sem jutott el Ughy Attila polgármesterig. 

Szólj hozzá

fidesz alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila; iszapmaffia