2013. okt 17.

Folytassa, Bankár!

írta: Lmagazin
Folytassa, Bankár!

Az elmúlt napokban parádés szereposztásban láthatjuk a megfilmesített Folytassa, Bankár című magyar komédia 2.évadját. Az első évadban, mint arra emlékeznek Lázár "Trafikmutyi" János oligarcházta, polipozta és uzsorázozta le Csányi Sándort, aki jókedvűen a trafikmutyi végrehajtójaként aposztrofálta Lézerjánost. A 2. évadot már nem vállalta Lázár - aki jelenleg az uniós pénzek felszippantása orrlukon keresztül bűvészprodukcióra készül -, ellenben feltörekvő, mindezidáig csak rétegfilmekben szereplő színészek vállalták a szerepeket. Csányi azonban készen áll a folytatásra, újra önként vállalta Folytassa, Bankár főszerepét, a jópofa bankárét, aki mindig gikszerbe keveredik.

A csillagokat lehazudni az égről

folytassa3.jpgNyilvánvaló, hogy az elmúlt években előre megfontolt szándékból, csoportosan elkövetett hozsannázás a válogatottról nem szólt másról, mint hogy melyik megélhetési sportmenedzser/edző/ szakosztályvezető/riporter/támogató hogyan tud közelebb férkőzni a Kedves Vezető kimeneti nyílásához. Ami ebben az országban úgy igazán visszatetsző és gyomorforgató az egy-az-egyben átjött a magyar labdarúgás reális helyzetének elhazudásával.

Volt itt sikerpropaganda, jópofa összekacsintás, csillagháborús tervek, minden, aminek fingnyi köze sincs a nagy magyar valósághoz. Közben persze kézen-közön megint eltűnhetett egy csomó közpénz, illetve a TAO-pénzek felhasználásával kapcsolatos szabályok megalkotásával  -miszerint pont senkit nem érdekelhet, hogy a klubok mire költik a TAO-pénzeket - új, innovatív kategóriát alkottak a korrupció fogalmi körében.

Evidencia, hogy ez az egész felháborító sztori a Kedves Vezető endorfinjaként szolgált, pusztán azért, hogy Orbán a sajtóban újra és újra valami elképesztő bornírtságról hadováljon. Azonban legutolsó "fényes sikereink" kapcsán valahogy mintha nem akaródzott volna a miniszterelnök úrnak vállalni a személyes felelősséget, és számot vetni azzal, hogy ez az egész szánalmas történet stadionostúl, akadémiástól, magyaros furfangról egy nagy kalap szar, egy értéktelen blöff; és hogy nincs mese a melót mégse lehet elspórolni, itt most nem lehet mások munkájának értékét ellopkodni.

Ezért ismét csak meg kellett találni az aktuális bűnbakot, a szocialisták, az EU, az IMF után, így szegény Parancsolj Elnökúr lett kijelölve, mint a közutálat tárgya.

Elengedik a láncról a hiénákat

folytassa5.jpgSzerencsétlen Csányi még továbbra is abban a hiszemben van, hogy Orbán még szívbéli cimborája, pálinkapajtása. Aha, persze. Szegény Elnök úr még nem fejtette meg a fideszes-magánvagyon-szabadrablás trigonus lényegét; így mire feleszmélt a Mennyei Válogatott 1:8-as sikeréből, már megint a lábszárát harapdálták az elszabadult sakálok, és pár perccel később már az internet népe csámcsogott Csányi szakmai alkalmatlanságán. Mármint, hogy ő, Csányi Sándor lenne alkalmatlan a Nagy Labdarúgó Terv megvalósítására, és nem az ötletgazda egy pöcs.

Először a trafikmutyista Lázár, majd utána már ezek a sokadvonalbeli senkik - akik létezésük értelmére máig nem talált magyarázatot a tudomány - mentek neki Parancsolj Elnökúrnak.

folytassa2.jpg

Csányi szívet melengetően beszólt

Elnökúr azonban nem hagyta, hogy a hiénák önfeledten kacarásszanak, gyorsan kiosztott pár kokit és sallert a percemberkéknek, akik a szükséges jóváhagyások okán még válaszul odamondogattak. De valójában mit is tudtunk meg?

Sok meglepőt nem, de azért vegyük sorba:

  1. a Deutsch -Für Tamás által megvett beléptetőrendszer hamarabb lesz színházi kellék, mint funkcionális eszköz; azaz anno a Fidesz lopott egy méreteset;
  2. Elnökúr szerint a Fidesz rendszeresen hazudik Kocsis Máté bőrébe bújva;
  3. valószínű, hogy gáz van az utánpótlás képzés pénzügyeinek környékén; na jó, ebben tényleg semmi meglepő nincs, a kerületünkben kvázi ellopták az egész boltot a kézilabda sportágon belül;
  4. Kocsis Máté szerint az MLSZ által finanszírozott műfüves pályaépítési program úgy korrupt, ahogy van, az MLSZ durván 2 és félszeres áron építteti a pályát. Ezt már anno a kerületi ellenzék is jelezte.

Lényeg, a lényeg: Parancsolj Elnökúr és a fideszes "megmondóemberek" nagyon szépen teregetik egymás mocskát, okozva kimeríthetetlen humorforrást. Akkor most kérnénk egy jó konyakot, várjuk a következő epizódokat, hogy megtudjuk valójában a kölcsönös megbecsülésen és szereteten alapul-e Elnökúr és a Kedves Vezető kapcsolata, vagy volt-e már házasságon kívüli szex, illetve tényleg Orbánné tartja-e a beválogatókat a nemzeti tizenegybe.

Szólj hozzá