2013. okt 17.

Ismét botrányba fulladt az önkormányzati burgonya osztás!

írta: Lmagazin
Ismét botrányba fulladt az önkormányzati burgonya osztás!

IMG_2827.jpeg

A tavalyi évhez hasonlóan ismét botrányba fulladt az önkormányzat által szervezett krumpli osztás. Az elmúlt évi sok esetben rohadt, Szlovákiából származó burgonya után most Kárpátalján vásárolt az önkormányzat. Ezúttal a szervezéssel adódtak komoly gondok.

Szakadó eső, tömött sorok, ideges veszekedő emberek, a problémával magukra hagyott önkormányzati kollégák. Ilyen és ehhez hasonló jeleneteknek lehetnek szemtanúi azok, akik a kerület utcáit járva az önkormányzati burgonya osztás helyszínei mellett haladnak el. A lakossági beszámolókból kiderül, hogy gyakorlatilag már az első napon elfogyott a krumpli, így nagyon sokan hiába álltak sorba. A helyzetet tovább súlyosbította, hogy a burgonya osztással megbízott önkormányzati alkalmazottakat a hivatalból senki nem tájékoztatta arról, hogy az adott napon már nem érkezik újabb szállítmány. Így jobb híján közösen várták a csodát a krumplira váró nyugdíjasokkal.

Csomó Tamás neve újra és újra előkerül. 

Városházi forrásaink szerint a sikertelen szervezés ismét Csomó Tamás KDNP-s alpolgármester nevéhez fűződik, aki a szervezési bonyodalmak miatt magából kikelve nyilvánosan üvöltözött a városházán. Mint arról már beszámoltunk, tavaly Szlovákiából szerzett be a piaci árnál lényegesen drágábban burgonyát, a helyi Fidelitas elnökének, Chladek Tibornak a cégétől. Idén a jelek szerint a beszerzési forrás Kárpátalja. (Nem lennénk meglepve, ha a ismét Chladek nevét olvasnánk a szerződésen. Elvégre idén még csak trafikot kapott).

fotó_krumpli.JPG

Fotó: Beregszászról érkezett a burgonya

Ughy biodíszletnek nézi a szegényeket.

A szegény emberek helyzetét nem volt rest kihasználni Ughy Attila polgármester, aki tegnap Pestszentimrén a Hősök terén a soha meg nem érkező krumpliért sorban álló embereket használta fel "biodíszletként" sáros talpú cipőkről szóló beszédének háttereként. Városházi forrásaink szerint Ughy Attila beszédének helyszínét és időpontját, amely délelőtt 10:00 volt tudatosan a krumpli osztással szervezték egybe. A jelenlévőket csak arról felejtették el tájékoztatni, hogy nem krumplival, hanem a polgármester "sárkányfüves" hasonlataival kell jóllakniuk. Gratulálunk!

Szólj hozzá

fidesz fidelitas átverés becsapás csomó tamás alkalmatlanság chladek tibor attila;ughy attila; fidesz-kdnp krumpli osztás kampány burgonya