2013. nov 17.

Vásárlási utalványt kaphatnak a közalkalmazottak

írta: Lmagazin
Vásárlási utalványt kaphatnak a közalkalmazottak

Bejegyzés alcíme...

szs polg hiv kicsi.jpgAz XVIII. kerületi iskolák napi gondjai ellenére a helyi kormánypárti képviselők a múlt héten úgy döntöttek, hogy mintegy kétszázmillió forintot elvonnak a gyermekintézményektől. A szocialista képviselők beadványt írtak annak érdekében, hogy a kényszer-einstand egy részét fordítsák a gyermek és idősotthonokban dolgozó, alulfizetett munkavállalók három éve elmaradó jutalmának a névleges pótlására. - Az utóbbi két évben sikeresen kijártuk, hogy legalább a felét megkapják a közalkalmazottak a korábbi évek juttatásainak, ne felejtsük el olyan munkatársakról beszélünk, akik a gyermekeinket nevelik, vagy az idős hozzátartozóinkat ápolják, gyakran embert próbáló körülmények között - mondta Szaniszló Sándor az oktatási bizottság tagja.

Budapest  XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata

Ughy Attila polgármester úr

részére

Budapest, 2013. november 18.

Tárgy: vásárlási utalvány

Tisztelt Polgármester Úr!

Az év végi ünnepekhez közeledve több kerületi intézményből megkerestek az ott dolgozó munkatársaink arról érdeklődve, hogy számíthatnak-e arra, hogy a tavalyi évhez hasonlóan – az egész évi helytállásuk jelképes megköszönéseként - ajándék utalványban részesülnek.

Mindannyian jól tudjuk, hogy a munkabérből élő családok többségéhez hasonlóan az egészségügyben, az oktatásban és a szociális területen is nehéz körülmények között próbál hónapról-hónapra talpon maradni számos kollégánk, akik számára a téli hónapok kiadásainak előteremtése az átlagosnál is nagyobb erőfeszítést követel.

A Képviselő-testület a legutóbbi, októberi ülésén az Ön kezdeményezésére csaknem kétszázmillió forint előirányzatot vett vissza a kerületi intézményektől, az ajándékutalványok megrendelése a fenti összegnek csupán töredékét tenné ki. Tekintettel a Karácsonyig hátralévő szűk öt hétre kérem Polgármester úr haladéktalan intézkedését az utalványok tavalyi összegben történő beszerzésére minden helyi közalkalmazott számára, ide értve az állami fenntartásba került iskolák munkavállalóit is.

Együttműködését az érintett munkatársaink nevében is megköszönve,

Szaniszló Sándor

fővárosi képviselő, oktatási bizottság tagja

Szólj hozzá

oktatás polgármester szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre