2013. nov 20.

Stratégiai partner - az elbocsátásban

írta: Lmagazin
Stratégiai partner - az elbocsátásban

jabil.jpgA Jabil Circuit Magyarország Kft. a közeljövőben 673 kiváló magyar munkavállalót bocsát el. Ez azt jelenti, hogy a korábban 8000 főt foglalkoztató multi, amely éves árbevétele majd 350 000 000 000 ft, azaz 350 mrd ft majd 10%-os !!! elbocsátást jelentett be.

A Jabillal a magyar kormány az elmúlt időszakban kötött ún. stratégiai megállapodást, korabeli nevén zsellérszerződést. Ugyan ezeknek a stratégiai megállapodásoknak az ég egy adta világon semmi, de semmi értelme nincs, a gazdaságra gyakorolt haszna körülbelül annyi, mint fingból ostort fonni, ennek ellenére a Habony-művek misztifikálja az ilyen jellegű sajtóhíreket. Tekintettel arra, hogy Orbánnal egészen a közelmúltig csak olyan feledhetetlen államférfiak találkoztak, mint Aliyev, vagy Mubarak, nem csoda hogy érdemi külhoni megállapodások híján itthon próbálják eladni a nagy semmit.

jabil2.jpgAzonban a Jabil nem sokat tökölt, és rendesen beleállt a "Magyarország, mint közmunka nagyhatalom" vízióba és rögtön 673 kiváló magyar melóst pakolt az utcára. Ha akarnánk se tudnánk másra gondolni, mint hogy a multi a maga egyszerű módján szeretné támogatni a kormány célkitűzéseit, ennek megfelelően pedig - ahogy korábban az államigazgatásból, az önkormányzati szférából, később a Postától, Malévtől, a választások után az oktatásból, egészségügyből - egy teljes falu lakosságának kötött útilaput a talpa alá. (kép forrása: 444.hu)

Kíváncsiak vagyunk, hogy Orbán, vagy valamelyik lángelme, mint Matolcsy vagy Lázár mikor talál ki valami frappáns közmunka-életpályamodellt a volt Jabilosoknak, mint ahogy anno Ughy Attila ígért állást a Városgazdánál az elbocsátott Malévosoknak. Ha minden jól megy, mehetnek majd a Széles Gábor-féle Videotonba közmunkásnak. Ezek után talán megengedhető a Jabilnak is a magyar kormányt övező végeláthatatlan bizalom, miszerint a "Jabil jobban teljesít".

És a végére a lényeg: az, hogy a multik ilyen könnyedén rugdoshatják ki a magyar embereket az állásaikból két dologra vezethető vissza. Az első, hogy Matolcsyék stratégiai megállapodásainak nincs semmilyen értéke, ez egy Habony-féle pr Wunderwaffe. A másik, hogy Orbánék bevezették az állításuk szerint Európa legversenyképesebb munkatörvényét, ami hétköznapi értelemben nem más, mint a munkavállalók teljes kiszolgáltatottsága. A szociknak kutya kötelességük, hogy ha összeszedik magukat és megnyerik a választást, akkor elsőnek ezt az igazán aljas törvényt írják újra. 

Szólj hozzá

orbán fidesz hazugság attila;ughy attila;