2013. dec 11.

Fideszes vállalkozók miatt rettegnek a XVIII. kerületi üzletbérlők

írta: Lmagazin
Fideszes vállalkozók miatt rettegnek a XVIII. kerületi üzletbérlők

üllői.JPGAnnak ellenére, hogy száznál is több a XVIII. kerületben az utóbbi egy évben bezárt üzletek száma, a még valahogy életben maradt Üllői úti és Lőrinci piaci helyiségek bérlői közül sokakat kerül mostanában éjjelenként az álom. A nyugtalanság oka az, hogy megjelent egy helyi kormánypárthoz kötődő vállalkozói kör, akik arra specializálódtak, hogy lecsapnak azokra a forgalmasabb helyen működő, sokszor több évtized alatt bejáratott kiskereskedelmi üzletekre, amelyeknek mostanában jár le a bérleti díja.

A fideszes benfentesek nyomulásának egyik legnagyobb áldozata a tevékenységét éppen Mikulás napjával befejezni kényszerülő Üllői út 477. alatt működő DM, akinek az üzemeltetőjét a helyi polgármesterrel való korábbi közös horvátországi vitorlázás emléke sem tudta megmenteni attól, hogy feladja a közkedvelt és szolid nyereséget termelő üzletet. Nem áll sokkal jobban a szénája annak a Lőrinci piacon lévő cukrászdának sem, ahol egy másik, az önkormányzati vezetéshez napi rendszerességgel bejáró fideszes vállalkozó akar gyógynövény boltot nyitni a felesége számára. A köznyelvben narancsmaffiózóknak nevezett üzletemberek stratégiája kifejezetten egyszerű. Első körben elviselhetetlen mértékben felemelik a lejáró helyiségek bérleti díjait, majd a bérlő kiköltözése után a boltot néhány hónapig, átlag félévig "pihentetik". Ezt követően, néhány irreális áron meghirdetett bérbeadási kísérletet követően kerülhet sor, immár jutányos feltételek mellett a benfentes vállalkozó birtokba kerülésére.

2013-11-23-737[1].jpgSzerkesztőségünknek név nélkül nyilatkozó kiskereskedők szerint az Üllői út és a Lőrinci Piac mellett a zsákmányszerzők kedvenc célterülete a felújítás előtt álló Béke tér is, ahol a közelmúltban az egyik virágbolt került csaknem idegen birtokba.

Tekintettel a családi vállalkozások kárára egyre nagyobb méreteket öltő visszaélések elburjánzására, kérjük a blogunkon azok jelentkezését, akik hasonló sérelmeket szenvedtek el.

Szólj hozzá

lenyúlás üzletek xviii pestszentlőrinc pestszentimre fidesz maffia