2014. jan 13.

100 millióért vett villámhárítót a kerület

írta: Lmagazin
100 millióért vett villámhárítót a kerület

 villámhárító.jpg

Közbeszerzési eljárás nélkül, 100 millió forintból újítja fel a kerületi intézmények villámhárítóit a Városgazda Zrt. 

100 millió forintból készül felújítani az önkormányzati intézmények villámhárítóit a Városgazda Nonprofit Zrt. A szerkesztőségünk birtokába került dokumentumok szerint az önkormányzat adott megrendelést arra, hogy a kerület vállalata 100 milliós keretösszegből újítsa fel a villámhárítókat. 

Az ügy több szempontból is botrányos. Egyrészt a dokumentumokból egyértelműen kiderül, hogy a kerületi intézményhálózat érvényes feszültségvédelmi engedéllyel rendelkezik. Ergó, feleslegesen költenek rá 100 millió forintot. A dokumentumok szerint erre a tényre felhívták a városvezetés figyelmét. Hivatali forrásaink szerint a vezetés ennek ellenére erőltette a beruházást, mondván közelegnek a választások. Az ügy további érdekessége, hogy a beruházó Városgazda Zrt közbeszerzési eljárás lefolytatása nélkül bízott meg kivitelezőt.

Ismét vidéki vállalkozók dolgoznak.

Három év Fidesz-kormányzás után azon már senki nem lepődik meg, hogy a munkát menetrendszerűen vidéki vállalkozók kapták. A Zenevár óvoda villámhárítóját például Szilágyi Zoltán, nyíradonyi vállalkozó újította fel. 

Szólj hozzá

átverés alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre pestszentlőrinc pestszentimre; attila;ughy attila; Fidesz fidesz-kdnp