2014. jan 15.

Ötvenmilliós üzlet áll az „ingyenes” gyermekbelépők mögött

írta: Lmagazin
Ötvenmilliós üzlet áll az „ingyenes” gyermekbelépők mögött

kucsák lovon.jpgKisiskolásoknak szóló jótékonysági rendezvényként próbálta az önkormányzat beállítani a szeptember óta legalább ötezer kerületi gyermek előtt, zsúfolt sportcsarnokokban nagyüzemi módon, sebtében lejátszott Bogármese és Diótörő című előadásokat, amelyekre mellékesen 12 ezer forintos belépő jegyeket bocsátott ki a szervező Madách Musical tánciskola.

A XVIII. kerületi előadásoknak megágyazó és a „jótéteményével” több esetben is kérkedő - mostanában a lovának élő -  Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő valamiért átsiklott azon, hogy miért kellett az iskolaigazgatók aláírásával jegyzőkönyvekben rögzíteni, hogy az ingyenesnek mondott, néhány éve még ezerkétszáz forintért játszott belépők ezúttal darabonként 12 ezer forintba kerülnek! Miután híre ment, hogy hasonló rendszerben három másik kormánypárti vezetésű városban is gyermekek mögé bújva pörgetik a felturbózott árú előadásokat az országos média kiderítette, hogy a trükkös társaság minden bizonnyal a céges adókedvezmények után járó állami támogatásokra hajt, amely a  bevallott jegyárbevétel 80 százalékáig terjedhet. Ez csak a XVIII. kerületben lekönyvelt előadások alapján ötven millió forintot tesz ki, de a többi település ügyleteivel együttvéve mintegy 150-160 milliós könnyű jövedelemhez juttatja a több, mint ügyes vállalkozókat.

Ráadásul Kucsák tájékoztatása alapján az önkormányzat a sportcsarnokok bérleti díját és az előadások érdekében felmerült rezsit is nagylelkűen elengedte, további kétmillió forintos támogatással segítve a szervezők sokszoros nyereségét. A botrány kirobbanását követően a városvezető a kezdeti nyilatkozatai ellenére már nem vállalta, hogy érdemben hozzájárult volna az előadások kerületbe hozatalához és arra a kérdésre sem válaszolt, hogy szerinte túl vannak-e árazva a nemzetközi előadó művészek jegyeivel azonos szinten lévő, többségükben gyermek színészek által előadott produkciók.

Szólj hozzá

fidesz lenyúlás pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló