2014. jan 30.

Kétharmadra számíthat az Összefogás a XVIII. kerületben

írta: Lmagazin
Kétharmadra számíthat az Összefogás a XVIII. kerületben


szavazas 2.jpgSajátos, a pártok választási körzetekben kialakult erősorrendjét is bemutató országos elemzést publikált a Republikon Intézet a napokban. A jelenlegi tendenciákra és a múltbeli szavazási eredményekre támaszkodó elemzés szerint tovább nőtt Budapesten és a megyei nagyvárosok többségében a kormányváltó hangulat, a fővárosban például mindössze négy (három budai és a belvárosi) körzetben maradt győzelmi esélye a fideszes jelölteknek.

A 2006-os és 2010-es választási eredményekhez képest az egyik legnagyobb országos átrendeződés Budapest 15-ös körzetében, a XVIII. kerületben figyelhető meg, ahol az elemzés szerint a négy éve még könnyedén győztes fideszesek  mára 40-42%-os hátrányba kerültek az egyesült baloldallal szemben. 

A leromlott közhangulattal napi rendszerességgel szembesülnek Pestszentlőrinc kormánypárti vezetői is, akik a kampányidőszakhoz közeledve már nem beszélnek tavaszi győzelemről, inkább tisztességes helytállásra való buzdítással készítik elő a tagságuk számára a borítékolható választási fiaskót.

Az egyik inkognitójának megtartását kérő önkormányzati képviselőjük szerint a kétségbeejtő helyzet arra vezethető vissza, hogy a kormányzati eredmények sulykolása a XVIII. kerületben valamiért nem talál táptalajra, de ennél is többet ártottak az időközben nyilvánosságra került városházi botrányok, mint az önkormányzati cégnél a milliárdos veszteségek ellenére is kifizetett tízmilliós jutalmak, a polgármester közpénzből való utazgatásai, vagy a 12 ezer forintos gyermekjegy üzelmek.

A részletes elemzés az alábbi linken megtekinthető:

http://www.republikon.hu/upload/5000321/valasztokeruletisorrend.pdf

Szólj hozzá

választás xviii pestszentlőrinc pestszentimre