2014. feb 05.

Sajátos keresztényi értékrend: Avagy a kutyagumi fontosabb, mint a gyerek???

írta: Lmagazin
Sajátos keresztényi értékrend: Avagy a kutyagumi fontosabb, mint a gyerek???

kutyagumi (2).jpg

2011 előtt a felújított játszóterek (vagyis az összes, hiszen az előző városvezetés valamennyi játszóteret korszerűsítette) többsége bekerítésre került, így védve a rongálásoktól és a házi kedvencek piszkától. A bekerített játszótereket külsős, többségében nyugdíjas személyek nyitották és zárták, ezen kívül az esetleges hibákat azonnal jelezték az illetékesek felé.

Az Ughy vezette városvezetés nem tartotta fontosnak a játszóterek védelmét és felmondott valamennyi megbízottnak (az eredmények szemmel láthatóak). Ám hamarosan kiderült nem minden megbízási szerződés szűnt meg, mondhatnánk, egy csak egy legény van talpon, a vidéken, pontosabban a Lakatos lakótelepi Görögdombnál található kutyafutató őre.  A választásokon a fidesz pártdelegáltjaként a szavazóköri szavazatszámláló bizottságban is tevékenykedő úriember elégé sajátosan értelmezi feladatát. A kutyafutatót a nap jelentős részében kisajátítja saját staffordshire terrierjei számára, ezáltal a lakótelepi kutyatulajdonosok inkább messze elkerülik a kutyafutatásra kijelölt helyett, saját és kedvencük testi épségének érdekében. A kutyások több esetben is megkeresték a körzet illetékes képviselőit, de a pártképviselet erősebb a népképviseletnél.

Érdekes, hogy a jövő generáció védelme a fidesz esetében kimerült a trafik mutyiban. A Lakatos lakótelep játszótereinek többségén a játszóeszközök egy része a rendszeres felügyelet hiányának köszönhetően balesetveszélyeseké váltak, sok esetben vandalizmusnak köszönhetően is. A játszóeszközök környékén üvegszilánkok jelzik, hogy a közbiztonságromlás következtében a sötétedés után már nem a kijelölt korosztály veszi birtokba a játszótereket. A polgármester régi üzleti brancsa által vezetet Városgazda elégé lazán kezeli a játszóterek gondozását ez a játszóeszközökön található jelentős mennyiségű galambürülék is jelzi, persze a prémium kifizetésnél ez nem jelent akadályt. De mért is érdekelné a városvezetést és a fidesz frakciót, hiszen többségében egyedülálló emberekről van szó!

Szólj hozzá

fidesz alkalmatlanság lakatos lakótelep