2014. feb 06.

300 ezer forintos adósság minden kerületi állampolgárra.

írta: Lmagazin
300 ezer forintos adósság minden kerületi állampolgárra.

paksmatt.jpg

Minden egyes kerületi állampolgárt 300 ezer forint adósságba vert Kucsák László és Ughy Attila, kerületünk két fideszes országgyűlési képviselőjének pártja. A szavazógépként funkcionáló politikusok és pártjuk, a JOBBIK támogatásával több, mint 30 évnyi adósságot raktak a kerület 100 ezer lakójának nyakába, amikor megszavazták a Paksi Atomerőmű bővítéséről szóló előterjesztést.

Trükkök százait vetette be az Orbán-kabinet, hogy ne kelljen előállnia a paksi bővítés valós számaival a parlamenti végszavazás előtt. A titkolózás oka az, hogy az elkészített háttérszámítások szerint a beruházás soha nem térül meg, és jelentő áram áremelkedést eredményez.

3000 milliárd forintos hitel

A paksi bővítéshez a mai döntés követően 3000 ezer milliárd forint hitelt vesz fel az ország. Ez az összeg megegyezik a Kucsák - Ughy páros által szintén megszavazott magánnyugdíjpénztári lenyúlással. (Akkor 3,2 millió magyar állampolgár nyugdíj megtakarítását lopták el) Az akkori kormánypárti indoklás szerint az összeget az államadósság csökkentésére fordítják. Azóta kiderült, hogy a pénzt eltüntették, az államadósság pedig nőtt. 

A hitel visszafizetését 2025-ben kell megkezdeni, és az 21 évig tart, de előtörleszthetünk, ha valamiért hirtelen sok pénzhez jutnánk. A Népszabadság számításai szerint a 21 törlesztési év alatt a tőke és a kamat mai áron évente átlagosan körülbelül 300 milliárd forinttal terheli majd a költségvetést.

Több generáció esik el a megújuló energiától.

Szakértők szerint a titkosított adatok mellet megépülő atomerőmű érdemben ellehetetleníti, hogy Magyarország, az európai országokhoz hasonlóan a megújuló energia felhasználás bővítésének irányába fejlődjön. Ennek oka, hogy a világpiacon jelenleg is túlkínálat van elektromos áramból. A megépülő beruházás eredményeként a rendkívül drágán előállított energia jelentős fölösleget fog jelenteni. Emellett nem lesz megtérülő a megújuló energia beruházások többsége.

Szólj hozzá

adósság árulás paks ughy attila felelőtlenség pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló fidesz-kdnp