2014. feb 24.

Fekete kasszából kampányol Kucsák László?

írta: Lmagazin
Fekete kasszából kampányol Kucsák László?

kucsák plakát kicsi.jpgValósággal szórja a milliókat Kucsák László, a XVIII. kerület fideszes képviselő jelöltje, akinek az arcképével már hetek óta tele van a Kerület. A több tucat óriás plakátot citylight-os oszlopokkal, villamos és buszreklámokkal, valamint lépcsőházi hirdetési felületekkel is jócskán megerősítették. A választási törvény értelmében fejenként egymillió forintot költhetnek a saját megválasztásukra az országgyűlési képviselők, amit a pártjuk átlagosan négymillió forint központi kampányköltséggel egészíthet ki. Ez utóbbi keretet a fővárosban már biztosan kimerítette a csaknem egy hónapja szószerint mindenhol látható "bohócos" hadjárat és az egyéb központilag szervezett fideszes megjelenések, illetve a minden postaládába eljuttatott szóróanyagok.

Kucsák nagyvonalú pénzköltése azért is gyanús, mert még egyetlen képviselő jelölt sem kapta meg azt az egyéni bankkártyát, amiről a kiadásait fedezhetné, így jogosan merülhet fel a kérdés milyen kasszából fizettek máris milliókat, a hivatalosan rendelkezésre álló keret többszörösét. Az általunk megkérdezett marketing szakember szerint egy-egy óriásplakát kampányidőszakban legalább havi 40-60 ezer forintba kerül, amihez még legalább tízezer forint a plakát előállításának és a felragasztásának a költsége. Húsz óriásplakáttal számolva két hónapra máris kétmillió forintnál járunk. A villamosokra és a kerületi buszokra felragasztott hirdetések mégegyszer ennyibe kerülhettek, de ötszázezer forintnál kezdődik a kerületi postaládák egyszeri megszórása is. 

A fenti kiadásokat megbecsülve, amihez hozzáadjuk a lépcsőházi hirdetéseket kiderül, hogy Kucsák László legalább 6-8 millió forintot költhetett úgy, hogy hivatalosan még nem férhetett hozzá a kampánykeretéhez. A XVIII. kerületi fideszesek egyelőre hallgatnak arról, mi a látványos pénzszórás fedezete, de Kucsákot szeptember óta többször is bírálták a helyiek, amiért tizenkétezer forintos gyermekelőadásokat szervezett a kerületben, az így felturbózott "papír bevételt" pedig ötven millió forint állami visszatérítésre kívánták felhasználni. Az ügyben azóta az adóhatóság is eljárást kezdeményezett, de annak eredménye már csak a választás után derülhet ki.

Szólj hozzá

fidesz átverés pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló