2014. feb 26.

Vasárnap melegételt osztanak a rászorulóknak.

írta: Lmagazin
Vasárnap melegételt osztanak a rászorulóknak.

fflkez.png

Vasárnap ismét melegételt oszt a kerületi MSZP a rászorulóknak. A főváros fideszes vezetése megtiltotta a közterületen történő étel osztást, ezért a párt székházba várják a rászorulókat.

A decemberi akciót követően ismét melegétellel várják a rászorulókat a kerületi ellenzéki pártok. A demokratikus összefogás ezúttal vasárnap 11:30-tól az MSZP kerületi székházában, (Üllői út 337.) látja vendégül a rászorulókat. A szervezők kiemelik: korábbi tapasztalatok alapján elmondható, hogy kerületünkben is egyre többen kényszerülnek arra, hogy ételért álljanak sorba.

A szegényeket bünteti a kormányzat

Mint az közismert, a kormányzat szegényeket sújtó poltiikáját a helyi önkormányzat további vezetés még tovább fokozta. Az elmúlt 3 évben több száz millió forinttal csökkentették a kerületi szociális támogatásokra fordított összeget. Országszerte ma már több, mint 4 millió ember él a létminimum alatt.

Ughy tiltja az ételosztást.

Érdekes módját választotta kerületünk álláshalmozó polgármestere az egyre terjedő szegénység elleni cselekvésnek. Ughy Attila fővárosi képviselőként egyszerűen megtiltotta, hogy a szegényeknek közterületen ételt osszanak. Az erről szóló javaslatot az a bizottság 2014. februári tárgyalta, amelynek Ughy Attila is vezetője. 

A bizottság döntése értelmében a fővárosban mindösszesen 5 helyszínen lehet a rászorulókat ellátni. 

 

Előterjesztő: Tarlós István

248/2014. (II.12.) sz. KHB határozata

A Közterület-hasznosítási Bizottság a 3/2013. (III.8.) Főv. Kgy. rendelet 5. § (2) bekezdés 22. pontja, 10. § (2) bekezdése alapján úgy dönt, hogy

 

  1.     a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló közterületeken 2014. évben rendszeres (hétfő-vasárnap 8h-18h-ig) ételosztások díjmentese közterület-használatát az alábbi helyszíneken támogatja:

-       I. Déli pályaudvar kijárata melletti fedett terület (a Krisztina körút felől)

-       IV. kerület Árpád út – Szilágyi utca (újpesti felüljáró melletti, alatti terület)

-       XIV. kerület Városliget – Felvonulási tér (Ajtósi Dürer sor felől a parkba bevezető aszfaltos útszakasz vagy a parkolóból előzetesen lekerített ételosztó rész)

-       IX. Soroksári út – Máriássy utca találkozásánál lévő kiteresedés a vasút mellet hrsz.: 38023

-       XI. kerület Budafoki út – Galvani utca (a Jacobs-szal szembeni zsákutca és parkoló hrsz.: 4010);

 

  1.     a helyszínek számának lehetséges területekkel történő bővítése céljából javasolja az igények szerint felmerülően további helyszínek vizsgálatát;

 

  1.     az ünnepekhez kapcsolódó nem rendszeres, alkalmi ételosztások 2014. évi közterület-használatáról egyedi kérelmek alapján eseti jelleggel dönt.

 

Felelős: Ughy Attila

Határidő: azonnal

Szavazás: 4 - Igen   0 - Nem   0 - Tartózkodik

A bizottság a határozati javaslatot elfogadta.

A szegények kitiltásának hátterében minden bizonnyal az állt, hogy a város fideszes vezetésének egyre kínosabb volt, a terjedő szegénységnek a legszembetűnőbb jele, a híres sor a Blahán.

000030365-0958-625.jpg

 

Szólj hozzá

szegénység rászorulók üldözés ételosztás álláshalmozás attila;ughy attila;