2014. már 03.

Elvette a fidesz a cégét - belehalt.

írta: Lmagazin
Elvette a fidesz a cégét - belehalt.

Lázár János bak.jpgHárom-négyszáz magánkézben lévő vállalkozást szerezhetett meg erővel és zsarolással a Fidesz, amióta hatalomba került, mondják a hazai gazdasági életben jártas üzletemberek. Bár a média főleg a külföldi tulajdonban lévő bankok és közműcégek sanyargatásairól szól, a háttérben egy félelmetes jelenség telepedett rá az üzleti világra, amelyben a jól prosperáló magyar vállalkozások tulajdonosait a fideszre hivatkozva ügyvédek keresik meg, akik a valós ár töredékéért vételi ajánlatot tesznek a sokszor évtizedek alatt felépített cégre. A hatóságok által szervezetileg is támogatott cégrablások már a néhány százmilliós forgalmú családi vállalkozásokat is fenyegetik, többek között a belvárosi éttermeket és a jobb forgalmú szállodákat.

Amennyiben a tulajdonos nem szeretne a vállalkozásától veszteséggel megválni hamarosan megjelennek a különböző hatóságok, akik aztán ellehetetlenítik a céget, így csak idő kérdése a kéretlen ajánlat elfogadása. Sokszor az is megesik, hogy a tulajdonos megtörését látva az eredeti árat sem tartják a vevők, arra hivatkozva, hogy költségekbe került a meggyőzés.

Ezekkel a módszerekkel bírhatta több hónap vegzálás révén maga Lázár János "jobb belátásra" a Welt 2000 alapítóját, aki nem akart beletörődni a csaknem húsz éven át töretlenül fejlesztett vállalkozása átadásába, de a rendszeres házkutatások és eljárások felőrölték az energiáit, így végül szombaton aláírta a milliárdos forgalmú cége elkobzását.Sajnálatos módon Komáromi András vasárnap belehalt a lelki gyötrődésbe.
(Az esettel kapcsolatban az index írása itt olvasható: http://index.hu/gazdasag/2014/03/03/az_allammal_uzletelt_masnap_meghalt/
Szólj hozzá

fidesz cégrablás