2014. már 13.

Képviselőjelölti vita helyett - vádaskodás

írta: Lmagazin
Képviselőjelölti vita helyett - vádaskodás

szembesites2.jpg

Nagy esemény történt ma Pestszentlőrincen. Az országos televíziók stábjai itt nyüzsögtek a kerületi Fidesz székházban Kucsák László képviselő úr sajtótájékoztatóján. Mielőtt a sajtótájékoztató tartalmi részére rátérnék, pár szót az előzményekről.

A XVIII. kerületben az Összefogás, új nevén a Kormányváltók képviselőjelöltje Kunhalmi Ágnes nyiltszíni vitára hívta ki a Fidesz-KDNP képviselőjét és egyben az áprilisi választáson ismét képviselőjelölt Kucsák Lászlót. A tegnap a Zila kávéházban megtartott rendezvényen Kunhalmi Ágnes azonban vitapartner nélkül maradt, mert Kucsák úr nem tisztelte meg a kerületi lakosokat, a választópolgárokat jelenlétével és azzal, hogy a vitában megismerhessék az ellenoldalú felek nézeteit. Egyszerűen szólva a kerület jelenlegi fideszes képviselője megfutamodott a vita elől. Pedig a vita témája - oktatási rendszerünk - alapvetően meghatározza Magyarország jövőjét, és a téma a Fidesz képviselőjének sem lehet idegen, hisz megválasztását megelőzően jó ideig ő volt a Vajk utcai általános iskola igazgatója.

Kucsák úr is érezhette, hogy kínos számára a meghátrálás, ezért is folyamodott a bevált fideszes módszerhez, ha nem tudnak jobbat ajánlani, mint az ellenfél, ha nincsenek jobb, megalapozottabb szakmai érveik, mint annak, keresnek hát valamit, amivel lejárathatják a versenytársat, vagy olyan témára váltanak, ahol védekezésre kényszeríthetik. Idecsődítette tehát az elérhető összes országos televíziócsatornát azzal, hogy új bejelentése van Simon ügyben. Mint kiderült, semmiféle újdonsággal nem tudott szolgálni, de simonozott egy sort. A televíziós stábok hoppon maradva átvonultak az MSZP székházhoz, ahol a Hír Tv még tett egy halvány kísérletet, hogy Kunhalmi Ágnest valamilyen módon együtt emlegesse a botrányba keveredett volt szocialista képviselővel. Kunhalmi sokadjára is csak ugyanazt ismételte meg, amit már korábban mondott: megdöbbenti Simon Gábor cselekedete, elítéli, amit tett, és reméli, hogy a független igazságszolgáltatás mihamarabb megnyugtatóan le tudja zárni ezt az ügyet.

A Hír Tv kivételével nem is került a mai híradók programjába az esemény. Viszont a kerületi oktatási intézményekben még sokszor szóba fog kerülni a fideszes képviselőjelölt megfutamodása. Nem vész hamar feledésbe a jelen levők nagy többségétől a jelenlegi oktatási kormányzat tevékenységéről és annak romboló hatásáról elhangzó burkolt, vagy éppen keményen kimondott kritika sem. Kucsáknak lett volna lehetősége a bizonyítvány megmagyarázására. Sokat mondó, hogy kísérletet sem tett rá!

Az ügy új fejleménye, hogy a fideszes képviselő sajtótájékoztatóját követően a kerületi szocialisták feljelentették Kucsák Lászlót. Április hetedike után már nem tud a mentelmi joga mögé bújni.

Szólj hozzá

mentelmi jog kucsák lászló kucsák lászló gyáva Kucsák feljenetés feljelentett kucsák