2014. már 18.

Hazajárnak a fosztogatók Lakatos lakótelepen

írta: Lmagazin
Hazajárnak a fosztogatók Lakatos lakótelepen

máté zsuzsa kicsi.jpgEzúttal a Dolgozó utca 10. szám alatti tároló helyiségek keltették fel a kicsiben utazó, ám annál nagyobb felháborodást okozó betörők figyelmét, akik valahogyan birtokába jutottak a lépcsőházi belépő kódnak. Az alagsorba lejutva ezt követően öt tároló helyiségnek is kivésték a falát és elvittek mindent, ami pénzzé tehető, többszázezer forintos anyagi kárt és helyreállítási költséget hátrahagyva. Bakos Zoltán elmondása szerint a tolvajok egyéb értékek mellett a tárolókban lévő kerékpárokra utazhattak, amiből négynek is nyoma veszett. A magabiztos bűnözőket az sem zavarta, hogy a falak éjszakai vésése elég nagy zajjal járhatott.

Az eset kapcsán a lakókat felkereste  Máté Zsuzsanna  (képünkön) a lakatos lakótelepiek képviselő jelöltje, aki a problémák gyökerét a helyi közbiztonság 2010. óta tartó lezüllesztésében látja. A korábbi kerületi képviselő elmondása szerint, amikor három műszakban járőrözött a Városőrség és minden kamera működött Lakatos lakótelepen kifejezetten biztonságos volt az élet, amikor minden jól ment nemcsak a betörések, de a gépkocsi lopások is megszűntek. A Dolgozó utca 10. lépcsőházától negyven méterre található ugyan egy oszlopra felszerelt térfigyelő kamera, ami elméletben ráláthat a bejáratra, de valamiért mégsem lehetett hasznát venni, holott az ellopott kerékpárokat csak előtte tolták el a fosztogatók.

-Ehhez képest tavaly kirabolták a gyószertárat, előtte a vele szemben lévő üzletet, de elbontották a lépcsőházi átjáró tetejéről a fém lemezeket is – mutatott körbe a ház egyik nyugdíjas lakója. -A fémlopást ráadásul fényes nappal követték el, amikor betelefonáltunk a rendőrségre azt a választ kaptuk, hogy jelenleg nincs szabad járőrautó, amivel ide jöhetnének. Dél körül jeleztük a lopást, fél négy volt mire az egyenruhások ideértek, talán abban reménykedtek, ha szépen kérjük a tolvajok megvárják, amíg bekísérik őket.

Szólj hozzá

közbiztonság xviii pestszentlőrinc pestszentimre lakatos lakótelep máté zsuzsanna