2014. ápr 26.

Lejárt szavatosságú élelmet osztott a XVIII. kerületi Önkormányzat

írta: Lmagazin
Lejárt szavatosságú élelmet osztott a XVIII. kerületi Önkormányzat

liszt.jpgKét éve lejárt szavatosságú és már régen megsemmisítésre ítélt lisztet osztatott ki Húsvét alkalmából a hatvanöt év feletti nyugdíjasok számára Pestszentlőrinc Önkormányzata. Az országgyűlési választások előtt néhány nappal a kerületet vezető fideszes elöljáróság bizonytalannak érezte a jelöltje, Kucsák László helyzetét, emiatt sürgősséggel még egy utolsó, a nyugdíjasok szimpátiáját erősítő szociális ételosztás mellett döntött, amiről az értesítéseket még a voksolás napja előtt eljuttatták az érintettek postaládájába.

A szerkesztőségünkhöz behozott Aranykalász márkájú liszt tetején jól látható, hogy a terméket 2012. május 7-ét követően tilos lett volna forgalomba hozni, sőt a vonatkozó törvényi előírások alapján a megsemmisítését is el kellett volna rendelni. A liszt mellett egy kevés húsárut is tartalmazó, értékben mintegy nyolcszáz forintot kitevő csomagokat április közepén vehették át a sorbaállást bevállaló címzettek, a képen szereplő terméket a pestszentimrei sportcsarnokban adták át.

A XVIII. kerületi fideszes vezetésnek ez volt a harmadik élelmiszer osztási akciója, de eddig egyszer sem sikerült a balhét elkerülniük. 2012. decemberében jóval a piaci ár fölött az egyik párttagjukkal vásároltattak szlovák burgonyát, aminek egy része rohadt volt. A következő év karácsonya előtt - az elvileg a magyar gazdák oldalán álló és a magyar termékeket támogató kormánypártiak - ukrán burgonyát adtak a nyugdíjasoknak azzal érvelve, hogy a hazai terméket spekulánsok visszatartották a piacról.

 

 

 

 

Szólj hozzá

fidesz felelőtlenség pestszentlőrinc pestszentimre romlott termék