2014. máj 06.

Nekem csak a szavazata kell – vagy már az sem??

írta: Lmagazin
Nekem csak a szavazata kell – vagy már az sem??

szemeretelep.jpg
A Szemeretelepen élők már többször jelezték választott és elképzeléseit támogató képviselőjüknek, Kőszegi János úrnak, hogy amióta teljes mellszélességgel kiállt a polgárőrség megszüntetése mellett, azóta rengeteget romlott a közbiztonság körzetükben.
Folyamatosan kérik a településrész önkormányzati képviselőjét, hogy a Szemere-telepi vasútállomásnál kialakított parkoló legyen őrzött mert nem biztonságos, szabad préda az egyébként is otthonosan mozgó garázda társaságoknak. További problémaként megjelentek az illegális szemétlerakok a parkoloban. Kérdésükre érdemi választ a mai napig nem kaptak a  Képviselő Úrtól.
Minden környéken élő lakos ismeri a parkoló melletti épületromokat. Az állomás épülete mellett van egy nagyon elhanyagolt gondnoki lakás, mely egy részét gondos kezek elhordták, és annak ellenére, hogy az épület részlegesen életveszélyes félő, hogy hajléktalanok költöznek bele. Bojtor Tibor, a MÁV Zrt. Vagyonkezelési és Gazdálkodási Igazgatóságának ingatlanüzemeltetési vezetőjétől tudjuk, hogy a MÁV a vagyonkezelője az állomásépületnek és a mellette lévő gondnoki lakásnak. Az előbbi épületben, miután a bérlő visszaadta, jelentős rongálások és bontások történtek. Az épület teljes elbontásának végrehajtásához szükséges a bontási költségek fedezete, amely a korábban elfogadott, feladatokra  történt felhasználások miatt idén már nem áll a rendelkezésükre. Ezért egyelőre csak a veszélyes szakasz elbontását, majd a fennmaradó részeken a nyílások befalazását tudták elvégezni, megakadályozva az illegálisan betelepülő és így veszélybe kerülő hajléktalanok, valamint az épületet tovább bontók bejutását.
Kőszegi Úr a MÁV Zrt.-t okolja a kialakult helyzetért mint elmondta „MÁV nem gondos gazdaként járt el, mert hagyta, hogy szétlopják az épületet.” Azt azonban már nem taglalta a képviselő Úr hogy-hogyan lesz pénz az épületromok elbontására és a terület rekultivációjára.
Ezúton szeretnénk tanácsot adni Kőszegi Úrnak az Önkormányzat legyen szíves finanszírozni az életveszélyes romok elbontását és ne várjunk még egy évet a probléma megoldásával.
Szeretnék kezdeményezni a romok helyén az önkormányzat alakítson ki egy fedett biciklitárolót és a remek alkalmat kihasználva végre valósítsa meg a Szemeretelepi vasútállomásnál lévő parkoló őrzését.
képek 208.jpg
Szólj hozzá

alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre Fidesz fidesz-kdnp Szemeretelep Kőszegi János