2014. máj 17.

Májusi eső, az meg mi?

írta: Lmagazin
Májusi eső, az meg mi?

Yvettet megelőzve már vasárnap komoly felhőszakadás kapta a kerületet, melyről egyik olvasónk küldött képeket és videókat.

eso.jpgA képekből látszik, hogy kerületünk egyes részein a mai napig homokzsákokkal védekeznek a komolyabb viharok idején. Sajnos az önkormányzat fideszes vezetése az elmúlt években csak ész nélkül ásatta az árkokat a közmunkásokkal a kerületben, de valódi problémákat képtelen volt megoldani. Így hiába hoztak létre a témában bizottságot (mert bizony ez tényleg megtörtént), meg tartottak pogácsa-partykat, semmi előrelépés nem történt. Ennél is nagyobb mulasztás, ami az alsó képen látszik, hogy a veszélyeztetett részeken senki nem tisztította az árkokat, így esélye sem volt a részleges elszivárgásnak, hanem minden víz feltartóztatlanul ömlött a mélyebb pontokra. ( a képen a gaz mögött elvileg egy árokrendszer fut)

eso3.jpg
Ugyanígy probléma, hogy a fideszes vezetőknek minden erejét lekötötte az utcaátnevezés, meg szoborállítgatás, de egyetlen célzott beruházási tervet nem készítettek és nem adtak le pályázaton. Csak bízni lehet abban, hogy az utolsópár hónapban már egy kicsit komolyabban veszik magukat, és hazatérve a malagai és párizsi "tanulmányutakról" szentelnek egy kis figyelmet arra is, amiért a fizetésüket kapták volna. 

A beküldött képeket és videókat a szocialisták is véleményezték, akik szerint októbertől a baloldali ellenzék véget vet a fideszes handabandának, és a nagyívű süketelés és semmitmondás helyett újra normális szakmai munkát kell végezni. Szaniszló Sándor elmondta, hogy pontosan ezekre a kihívásokra kell az önkormányzatnak választ adnia, és a kiírt pályázatokra támaszkodva, az uniós források felhasználásával fenntartható módon kell kezelni a településfejlesztési feladatokat, maximálisan előnyben részesítve a környezetbarát megoldásokat, kerülve az eszetlen betonozásokat. Ezzel párhuzamosan azonban elégedetlenségét is kifejezte, hogy a  jelenlegi fideszes vezetés még a legveszélyeztetebb, mélyen fekvő területeken is képtelen megoldani az árokrendszer rendben tartását.

 

 

Szólj hozzá

fidesz özönvíz alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre