2014. máj 23.

Olcsóbb húsárakat a Lőrinci piacra!

írta: Lmagazin
Olcsóbb húsárakat a Lőrinci piacra!

hentespult.jpgA szomszédos kerületek vásárcsarnok áraival összehasonlítva egyértelműen többet kérnek ugyanazon hentesárú kilójáért a Lőrinci piacon, mint máshol. A magas árakra hosszabb ideje panaszkodó pestszentlőrinci vásárlók tapasztalatai szerint a XVIII. kerületi piacon ugyanaz a kereskedő 150-200 forinttal is többet kér a húsért, mint például a kispesti, vagy a pesterzsébeti piacon lévő üzletében. Elméletben a magasabb forgalom jutányosabb árakkal jár együtt, de a helyiek által közkedvelt Lőrinci piacon nyoma sincs vevőbarát árképzésnek.

- A vásárlók számára úgy tűnik, mintha a hentesek összehangolták volna az áraikat, két-három éve megszünt a pénztárcákért folyó verseny, és nincsenek vevőcsalogató akciók sem. Az húsárak csökkentése ügyében személyesen egyeztettem a Lőrinci piac vezetőjével, aki tájékoztatott arról, hogy hamarosan jelentős változások lesznek a hentespultok előtt - nyilatkozta Szaniszló Sándor, szocialista polgármester jelölt.

A tervek szerint akik vállalják, hogy kisebb nyereséggel dolgoznak, azok számára csökkenni fog az üzletek után fizetendő bérleti díj, de tárgyalások folynak árversenyben érdekelt új üzletek megnyitásáról is.

Szólj hozzá

polgármester xviii szaniszló sándor lőrinci piac