2014. jún 04.

Éjfélkor még aszfaltoztak Imrén.

írta: Lmagazin
Éjfélkor még aszfaltoztak Imrén.

aszfalt16.jpg

Szerkesztőségünk több lakótól kapott felháborodott levelet. A Tiszavirág utca lakói arról számoltak be, hogy tegnap éjjel fél tizenkettőig aszfaltoztak az utcájukban.

Úthengerek, dömperek és munkások zajától volt hangos a pestszentimrei éjszaka. A Mészáros Lőrinc felcsúti oligarchát polgármestert is magában tudó konzorcium kivitelezői éjfél előtt pár perccel vonultak le a Tiszavirág utcából. A lakók beszámolója szerint éjjel 11-kor még úthenger dübörgött az utcában. A lakók felháborodása érhető. A csatornázási munkálatok már több, mint egy hónapja befejeződtek az érintett területen. Az akkor ott hagyott káoszról, a járhatatlan utcákról már többször beszámoltunk. Most mindenki megdöbbenve áll az eset előtt. Elmondásuk szerint egyszerűen nincs arra magyarázat, hogy "ha egy hónapig ráértek vajon miért kedd éjszaka jöttek építkezni". Az éjszakai műszaknak ezúttal csak az vetett végett, hogy a kivitelezőknél elfogyott az aszfalt.

A jelen eset is jól példázza, hogy gazdátlan a kerület. A csatornázás kapcsán felmerülő számtalan anomália is ezt támasztja alá. Kerület-szerte meggondolatlan táblázások, behajtási korlátozások, és a legtöbb esetben a kivitelezést követően hetekig otthagyott csatatér jellemzi a munkálatokat. Pedig pénz van rá. A több, mint 5 milliárd forintból megvalósuló beruházást ennél lehetne jobban is csinálni. A jelek szerint azonban ez senkinek nem érdeke. 

Képeink a Tiszavirág utcában készültek.

Az ellenzék kerületi összefogást javasol.

Szaniszló Sándor, szocialista polgármester-jelölt az ügy kapcsán elmondta, minden érintett számára egyértelmű, hogy a  beruházás felügyelő fővárosi önkormányzat vállalata, és a kerületi önkormányzat magára hagyta a kivitelezőket. A gyakorlatban beigazolódott, hogy a kivitelezők mindenféle kontroll nélkül helyeznek ki forgalomterelő táblákat, dolgoznak hét végén vagy éppen éjszaka. Az ellenzéki politikus ezért a kerületi civilek és a szakmai összefogását javasolja. Álláspontja szerint létre kell hozni egy, az érintett lakókat is magában foglaló operatív testületet, amely többek között egyeztet a kivitelezőkkel a munkák kezdéséről és befejezéséről. Felügyeli a munkák lakossági kommunikációját, hisz a gyakorlat azt mutatja, hogy az érintett lakók tájékoztatása érdemben elégtelen. A volt alpolgármester szerint szakmai kontrollt kell helyezni a forgalomtechnikai szervezések fölé is, hisz a kerületben mindennapossá váltak az ésszerűtlen zsákutcásítások és egyirányúsítások. A politikus a javaslata szerint a kivitelezésben érintett területeken fokozni kell a rendőri jelenlétet is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a munkálatokkal járó felfordulást sok bűnöző próbálja kihasználni.  

 

 

Szólj hozzá

átverés alkalmatlanság csatornázás attila;ughy attila;