2014. jún 12.

Semmibe veszik Mészáros Lőrinc emberei a Pestimreieket

írta: Lmagazin
Semmibe veszik Mészáros Lőrinc emberei a Pestimreieket

2014-06-11-1102[1].jpg-November óta kerülgetik az erre járó gépkocsik ezt a hatalmas gödröt, de közben körülötte mindenhol beszakadt az útburkolat, aminek egy részét mi magunk tömtünk be, hogy ne legyen nagyobb baj - mutat körbe a Bagamér utca egyik lakója a már-már szürreális utcaképen, amit a felcsúti polgármester, a pestszentimrei csatornázási munkálatokat elnyert Mészáros Lőrinc emberei hagytak hátra.

Az utcabeliek elmondása szerint a több tucat telefonhívás és a meglepetésre egy alkalommal meg is válaszolt polgármesteri levélváltás eredményeként néhány hónapja az önkormányzat emberei lekamerázták a feldúlt utcát, ám azóta semmi sem történt, pedig ha egy a környéket nem ismerő autós beleszaladna valamelyik félméteresnél is mélyebb árokba annak könnyen tragédia lehetne a vége. A magára hagyott utcákban időről-időre megjelennek a közelben dolgozó csatorna építő munkások, akik becsöngetnek a házakba arról érdeklődve, hogy akadna-e valamilyen munka időben elvégezhető fusi megbízatás, de az útburkolat rendbetételére sehogy sem tud sor kerülni.

2014-06-11-1106[1].jpgFurcsa módon a Bagamér utca lakói közül nem mindenki ilyen balszerencsés. Mindössze húsz házszámmal lakik távolabb Csabafi Róbert fideszes képviselő, aki előtt csodák-csodája elkészült a csatornázás és az útfelújítás is,  a háza előtt pedig szépen alakul a környezet. Szerkesztőségünk megpróbált kapcsolatba lépni Csabafi képviselő úrral annak reményében, hátha tud valamilyen magyarázattal szolgálni arra, hogy mitől lehet ekkora különbség ugyanazon utca két szakasza között, ám sajnálatos módon az erőfeszítésünk nem hozott eredményt.

A csatorna építések nyomában járó tömeges panaszok kezeléseként a XVIII. kerületi szocialisták nevében Szaniszló Sándor polgármester jelölt egy hatpontos intézkedési javaslatot terjesztett a városháza elé, ám egyelőre annak a fogadtatása sem ismert. Mészáros Lőrinc ügyei a közelmúltban az RTL Klub figyelmét is felkeltették, sokan abban bíznak, hogy egy országos botrány talán rá tudja venni Orbán hirtelen milliárdossá lett szomszédját arra, hogy a XVIII. kerületieket is emberszámba vegyék.

Szólj hozzá

fidesz csatorna csabafi róbert pestszentimre alkalmatlanság